VIDEO: Animovaný Incal, který nikdy nevznikl

Nakladatelství Crew slaví zasloužený úspěch s českým vydáním Incalu, které o víkendu získalo Muriel za Nejlepší překlad a Nejlepší zahraniční komiks. Obří dluh evropskému komiksu je tedy splacen.

Svět filmu ale Incalu ještě něco dluží. Měl z něj totiž vzniknout celovečerní animák, na kterém dělal Pascal Blais. V osmdesátých letech dal do kupy animátory Heavy Metalu a společně vytvořili upoutávku k neexistujcímu snímku podle slavného komiksu od Alejandra Jodorowského a Moebia. Po traileru měly přijít nabídky a peníze na výrobu, ale to se nestalo.

Blais mezitím založil kanadskou produkční společnost Pascal Blais Studio, která vytvořila krátké animované filmy nominované na Oscara. Známý je třeba ten s názvem Stará dáma a holubi od Sylvaina Chometa. Film Alexandra Petrova Stařec a moře vytvořený technikou rozpohybované malby na skle dokonce v roce 2001 zlatou sošku vyhrál.

Blais se nedávno k Incalu vrátil. Vzal původní trailer a vycizeloval jej s pomocí moderní technologie. Výsledek musíte vidět v HD. Komiks nám už sice nikdo nevezme, ale bylo by zajímavé nechat se jím opájet i na velkém plátně.

Doba přeje adaptacím komiksu jako nikdy dřív, třeba tenhle projekt nakonec opravdu vzlétne. Na rozdíl od pohřbené verze Duny, kterou chystali Jodorowsky, Moebius a H.R. Giger.

1 komentář u „VIDEO: Animovaný Incal, který nikdy nevznikl“

Komentáře nejsou povoleny.