OBRAZEM: Joker už nemusí závidět Batmanovi ty nádherné hračky

„Kde jenom bere ty nádherné hračky,“ podivoval se Joker v prvním filmovém Batmanovi od Tima Burtona. Odpověď je přitom jednoduchá: Bere je v Hong Kongu. Tam sídlí novodobí sochaři z firmy Hot Toys, která se neřídí pokyny panovníků, ale tužbami geeků po celém světě.

Na letošní rok v Hot Toys připravili figurky inspirované právě Burtonovou verzí Batmana z roku 1989.

Temný rytíř s bradou Michaela Keatona půjde na trh v únoru. Třiceticentimetrová figurka bude mít k dispozici batarang, vrhací hvězdice a dokonce i náhradní pěsti a tváře (aby vám mohl zakrvácet vitrínu). Největší vychytávkou je pravděpodobně patentovaný systém PERS (Parallel Eyeball Rolling System) umožňující výrobkům od Hot Toys pohybovat očima. V krabici najdete i netopýří znak, který můžete nasvítit a promítnout si tak na zeď Batmanův signál.

Celá tahle legrace stojí 240 dolarů (cca 4700 korun), kompletní popis máte tady.

V březnu pak do příběhu hraček promluví Nicholsonův štramácký Joker, obdobně vypiplaný a vymóděný. Stojí ale ještě o 25 dolarů víc.

Výrobce nedávno oznámil, že získal i licenci na film Batman se vrací. Takže se sběratelé a jiní nadšenci mohou těšit na Tučňáka a hlavně latexovou Kočičí ženu.