Dašek & Jadrný se vystavují v časopise. Rozšiřují vesmír Monstrkabaretu

Dlouholetí přátelé, spolužáci ze střední školy a fachmani na práce všeho druhu pan Dašek a pan Jadrný jsou od února novou posilou měsíčníku Art+Antiques. Momentálně si totiž oblíbili výstavy. A jeden z nich by rád využil slevu na ISIC, jak ukazuje první přiložený díl.

Oba pánové se proplétají světem Monstrkabaretu Freda Brunolda, vystupovali v původní trilogii nebo v příběhu Hanka v Bruttu.

Seriál Dašek & Jadrný píše obvyklá dvojka ve složení pan Baban a pan Mašek, jejich nápady převádí na papír grafik Monstrkabaretu Jan Šiller, který se v minulosti blýskl vizuálně lahodnou povídkou Ústřice času.

Zatímco tam zvolil kresbu uhlem ne nepodobnou dílům Thomase Otta, Shauna Tana nebo Renée Frenchové, tady si vystačí s čistou linkou v monochromatickém hávu. Kdybych i tady měl použít nějaký šuplík, bez zaváhání bych vytáhl ten s písmenem L. Jako Lomová.

4 komentáře u „Dašek & Jadrný se vystavují v časopise. Rozšiřují vesmír Monstrkabaretu“

  1. Je to nádherný a já se raduju, že Jan Šiler je opět v akci! K nikomu bych ho nepřirovnávala, je osobitý a doufám, že bude hodně, hodně, kreslit! (Komiksy!) Pro mě už teď horkým kandidátem na Muriel – Krátký komiks.

  2. Eh, já taky vždycky v rudolfinu šermuju ISICem, a často mě s tím pošlou někam.

    Tohle vypadá hodně nadějně, kresba úžasná, i když si nejsem jist jestli se ke konverzačnímu humoru B+M tohoto typu nehodí spíš jejich klasický jednoobrázkový styl… Osobně tam žádnou podobnost s Lomovou nevidím, možná kromě odstínů šedi, který používá kdekdo.

  3. Myslím, že je to spíš tak, že Lucie Lomová i Jan Šiller mají rádi moderní francouzskou komiksovou školu. Vzájemné vlivy bych tam taky nehledal…

  4. Vítej doma, bratře Keporkaku, na tom chmurném místě, kde z francouzského komiksu znají jen Lucii Lomovou :-)

Komentáře nejsou povoleny.