EXKLUZIVNĚ: Limitovaná edice pro 100 čtenářů zavře Batmana do krabice

Úspěšná minisérie Batman: Ticho se v květnu vrátí na český trh. Všech dvanáct sešitů komerčního hitu od Jepha Loeba a Jima Leeho vydá BB/art v měkké vazbě za 590 korun.

Nakladatelství ve spolupráci s Comics Pointem připravilo také první limitovanou edici pro české sběratele, kteří by mohli něco podobného sehnat třeba v zahraniční síťi obchodů Forbidden Planet nebo na amerických Comic Conech.

Artefakt inspirovaný Absolute řadou, kterou za mořem vydává DC Comics, sice nebude mít větší formát, ale elegantní černá krabice nechybí. Ta ukrývá soubor v tvrdých deskách. Vznikne stovka ručně očíslovaných kusů, s nimiž zákazníci dostanou i certifikát připravený Státní tiskárnou cenin. Ticho se tedy dostatečně odlišuje například od číslovaného Hellboye: Sémě zkázy, jehož padesát výtisků kryla kůže.

Limitovaná edice bude stát 1490 korun a začne se prodávat v sobotu 19. května přesně ve 13:00 na veletrhu Svět knihy. Stánek Comics Pointu (P614) bude zásobený celým nákladem, každý zákazník si může koupit jenom jeden kus.

V galerii najdete náhled krabice a pro srovnání také speciální edici art booku Jim Lee: Icons, která vznikla exkluzivně pro New York Comic Con. Ta navíc obsahovala i tisky a podpis Jima Leeho. U limitované edice Batman: Ticho se Češi musí spokojit se „záručním“ podpisem nakladatele Martina Buchala, který v případě úspěchu hodlá s podobnými projekty pokračovat.

8 komentářů u „EXKLUZIVNĚ: Limitovaná edice pro 100 čtenářů zavře Batmana do krabice“

  1. Napad je to sice pekny, ale stejny format, pevna vazba, nijake extra propracovana krabice a certifikat pane Buchala mi za tech 1 490 kc asi stat nebude. Mozna je problem v tom, ze „Hush“ nepovazuji za skvely comics. U „Seme zkazy“ mel clovek mimo kozene vazby a razby podpis autora, coz ma pro me koule. Jedine co by me motivovalo ke koupi limitovane edice „Ticha“ je sberatelstvi.

  2. Chysta se taky neco pro ty, kteri na veletr nezamiri, predprodej po internetu ?

  3. Tak něco takového jsem si představoval u reprintu Návratu Temného rytíře od CRWE, škoda. Jinak, jak píše DEmnoG, stejný formát je spíše ke škodě, protože když už si někdo zaslouží zvětšení, tak Jim Lee. A ta krabice z toho nedělá nic zásadního (to už spíš ta pevná vazba). Asi do toho nepůjdu. Asi… :)

  4. Asi neodolám, ale mohli si s tím kuci vyhrát vyhrát víc.

  5. Tak uvidíme, jestli v pondělí ráno ještě v Comics Pointu nějaký výtisk bude. Moc nadějí si nedávám. Ale bez toho, abych si ji prohlédl za vlastní oči, si knížku za 1500 nekoupím a abych kvůli tomu nejistému nákupu obětoval víkend na Moravě, to už vůbec ne. Palec nahoru za (dva roky avizovaný) počin, palec dolů za vazbu na veletrh.

  6. Jo, s tím veletrhem je to blbé. Kdyby to vypustili třeba na Crweconu, bylo by to mnohem lepčí

  7. Uvedenie na Svete knihy je logicke, chcu to prezentovat sirokej verejnosti. Akurat sa mi nezda stastne riesenie, ze za tak vysoku sumu sa Ticho od klasickeho vydania velmi neodlisuje. A vlastne ked sa na to pozrie niekto, kto komiksy obvykle necita, tak ho to moze skor odradit, resp. utvrdit v tom, ze su prilis drahe.

Komentáře nejsou povoleny.