Bruttální komiksy chystá Nikkarin, Groch a Bažantová

Druhý soubor komiksů Brutto byl experimentální přešlap, nebo možná spíš kilometrové vykročení ze stadionu. Chtělo být zřejmě hlavně vděčným kouskem pro média (příběh celeberity/vězně Reného) a kvalita samotných komiksů šla do pozadí. Připravovaný třetí balíček má sice vyjít až na podzim, ale lákat vás můžeme už teď. Je totiž návratem k zajímavým jménům, která aktuálně frčí.

Nikkarin, který pracoval/pracuje také na bonusech k novému vydání prvního dílu tetralogie 130, přispěje příběhem ve stylu fantasy gamebooků, kde si cestu volí sám čtenář.

V poslední době protežovaný Martin Groch, kterého zviditelnila výhra v soutěži Arnal, už přispěl do AARGH!u a KIXu, pro Brutto si připravil akční příběh a formální hru s komiksem. „Doufám, že se na tom naučím zase něco nového,“ říká Groch.

Kateřina Bažantová aka Ktaiwanita se účastnila projektu Komiks v metru, se svým bratrem Honzou Bažantem je součástí umělecké skupiny Hura Collective a známé jsou především její grafiky ve stylu filmových plakátů a retro pin-upů. Chystaný komiks s psím hrdinou Pippem souzní s její „značkou“ United Kingdog.

Jak se vám líbí směr Brutta? Jaká provařená i méně známá jména byste chtěli vidět v dalších číslech? Diskutujte tady nebo na našem Facebooku.

1 komentář u „Bruttální komiksy chystá Nikkarin, Groch a Bažantová“

Komentáře nejsou povoleny.