Kdyby Sekora porazil Hitlera a Brunold opil Klému

Ukázky > Jak by se změnily dějiny, kdyby do nich mohly zasáhnout postavy z českých komiksů? U příležitosti blížící se výstavy Signály z neznáma, která mapuje devadesát let tuzemského komiksu v kontextu historických událostí, daly Hospodářské noviny prostor domácím autorům, aby na takovou otázku odpověděli. Jejich díla vychází 21. září v příloze Víkend.

Ve dvoustránkovém příběhu Jiřího Gruse si Winston Churchill nechá povolat jednookého vědce z Čech. Jmenuje se Sekora a pracuje na prototypu mravence, který byl mohl porazit Hitlera.

Další dvě strany patří Monstrkabaretu Freda Brunolda. Džian Baban a Vojtěch Mašek protnuli cesty komiksového principála a Klementa Gottwalda během Vítězného února. Malé cameo tu má i Damian Chobot.

Poslední strana patří Danu Černému, který si představil štastný konec faráře Josefa Toufara ve skutečnosti uštvaného komunistickým režimem. Co měl společného Fanouš s Číhošťským zázrakem? A jak do toho zapadá Lenin? Dozvíte se v příběhu, jehož poslední rionické věty zní: „A tak se z Číhoště stalo poutní místo všech komunistů světa, kteří se záhy rozpadli v neškodnou sektu a v roce 1953 zcela ztratili svou moc.“

Vernisáž Signálů z neznáma proběhne v úterý od 18:00 v brněnském Domě umění.




2 komentáře u „Kdyby Sekora porazil Hitlera a Brunold opil Klému“

  1. Tak jsem neodolal, zakoupil a jsem dost zklamaný. Při vší úctě k zúčastněným tvůrcům je to dost slabé, scénáře i kresba, a to dokonce i u Gruse. Připadá my to celé spíchlé hodně horkou jehlou.
    Nejvíc se podle mě povedl Monstrkabaret, ale taky žádná sláva.
    Přesto jsem rád, že se původní český komiks v denním tisku objevuje. Kdyby tak ještě někdy začal nějaký denník otiskovat něco jako blahé paměti Volemanovy příhody…

Komentáře nejsou povoleny.