Třetí Brutto si bude hrát na hrdiny a vyvenčí psího detektiva

UKÁZKY > Fighting Fantasy, Lone Wolf, Dungeons and Dragons. Jé, tyhle názvy mi něco říkají, pokračuju k bodu 1). V životě jsem to neslyšel, ale zní to trapně, rovnou se prokliknu k bodu 2).

1) Nikkarin se ve svém komiksu pro třetí sérii Brutta nostalgicky ohlédl za dobou gamebooků, v nichž o osudech postav rozhodoval samotný čtenář. Zároveň do příběhu Spellsword Saga VII – Ultimate Dragon Fantasy Quest zamíchal zákonitosti počítačových her na hrdiny. Vzniklo podle něj cosi jako video-game-book.

„V důležitých okamžicích je právě na čtenáři, aby zvolil, co hrdinové udělají. Vytváření složité příběhové sítě a alternativních dějových linek jsem si užíval,“ říká Nikkarin, který upozorňuje na to, že je opravdu důležité, aby se nepodvádělo. Proto také stránky přeházel tak, aby se volby nescházely poblíž sebe.

V souladu s žánrovými klišé do družiny obsadil čaroděje, elfa a barbara. V souladu s láskou k videohrám zase humornou fantasy prošpikoval odkazy pro podobně naprogramované fanoušky.

2) Čerstvá várka brutálně jemných komiksů nabízí příležitost pro Kateřinu „Ktaiwanitu“ Bažantovou, která je sice výraznou postavou české scény díky eroticky jiskřivým pin-upům a úderné retro stylizaci, ale rozsáhlejší komiks za sebou ještě nemá. Je spojená především se značkou United Kingdog – Bark Empire, pod jejíž hlavičkou vznikají plakáty, tisky, oblečení a doplňky s antropomorfními psy a kočkami.

Pes z drsné školy

Její příznivce tedy nepřekvapí, že i komiks Pippo a zlatý brouk je plný zvířat v čele s marlowovským psem. Titulní hrdina tu potká femme fatale v podobě ptačí zpěvačky Lídy, diva však ukrývá záhadné tajemství a po hrdinech jde kočičí komando.

Autorka nejdříve celý příběh nakreslila, až poté vymyslela text. „Samotnou mě vlastně překvapilo, jak příběh skončil,“ říká absolventka ateliéru Animovaného filmu na VŠUP o tvůrčím procesu, který by se neobešel bez reálných zvířat. „Pes Pippo skutečně existuje, patří kamarádovi mého táty. Bydlí ve Florencii, je mu 18 let a má neskutečné charisma.“

„Doufám, ze se Pippo dočká vydání, protože je na sklonku svého dlouhého, dobrodružného života,“ dodává Bažantová, která nedávno přesídlila do komiksově hojné Francie. Přání by se jí mělo splnit, třetí Brutto se představí už 27. října během prvního dne KomiksFEST!u. A to nebude pro psího detektiva konec, Pippo a zlatý brouk je zamýšlený jako klíčový prolog k delšímu příběhu.

7 komentářů u „Třetí Brutto si bude hrát na hrdiny a vyvenčí psího detektiva“

  1. Komiksy z projektu Brutto mi nejako zvlášť neoslovili, ale podľa ukážok to vyzerá na riadnu zábavu a Nikkarinove komiksy mám rád. A keďže sa v sobotu budem vyskytovať na Komiksfeste, tak si snáď odvveziem domov aj jeho najnovší počin.

  2. Neví někdo, proč nakonec Brutto nezařadilo příspěvek Martina Grocha? Mám za to, že ho mělo taky obsahovat.

  3. to Mr. Terrible: Protože Martin Groch žádný příspěvek nedodal.

  4. Třetí Brutto je ze všech Brutt mému vkusu nejblíže. (Je ale pravda, že jsem vlastním a četl jsem jenom sešity z první sady.) Jenom škoda, že Pippo nás pouze vnadí na další pokračování.

  5. Nebo se zeptej Martina Grocha, to budeš mít nejjednodušší. Ty jo, docela dobrý slovo, dvě j a dvě š… :)

  6. Krásný den všem! Ráda bych Vás pozvala na autogramiádu, besedu & malý workshop s Nikkarinem. Ve středu 7.11. od 17:00 v knihkupectví Barvič a Novotný, Masarykova 26, Brno. K dostání bude i Brutto :)

Komentáře nejsou povoleny.