Ultimátní komiksový komplet: Často kladené dotazy

Vítejte u dalšího dílu Ultimátního komiksového kompletu! Nebaví mě dělat práci za nakladatele nebo distributora (nebo jinou galaktickou entitu, která tahá za nitky), ale čtenáře evidentně kolekce komiksů od Marvelu zajímá natolik, že se nám pod její tíhou naklání i sloupec s komentáři. Takže dnes už snad opravdu naposledy…

Odkud se to vzalo, kdo za tím stojí?
Přečtěte si tento článek.

Kde to seženu?
Ultimátní komiksový komplet je k dostání napříč republikou, je to cca 6500 prodejních míst, o která se stará distributor Mediaprint & Kapa. Jsou to například prodejní sítě Ahold, Benzina, OMV, Geco, Globus, HDS, Kaufland, M-trafik, Peal, Spar, Tesco, Traficon, Valmont.

Kolik si mám připravit peněz?
První díl – tedy Spider-Man: Návrat – stojí 49 korun, druhý díl bude stát 99 korun, všechny ostatní díly budou stát 199 korun.

Kdy vyjde další díl?
Ultimátní komiksový komplet je čtrnáctideník, který vychází vždy ve středu. První díl vyšel 27. prosince, druhý vyjde 9. ledna, třetí vyjde 23. ledna. Obdobně si zakroužkujte středy v kalendáři.

Dostane se i na mě, není to nějaká limitovaná edice?
Náklad se pohybuje v rámci desítek tisíc kusů, takže si pravděpodobně 9. ledna můžete přispat.

Spider-Man vyšel první, ale na hřbetu má číslovku 21. Proč?
To by vysvětlil jen ten, kdo tenhle systém vymyslel. Každopádně britská mutace Ultimátního komiksového kompletu také začíná Spider-Manovým Návratem, který má na hřbetu číslo 21. Tady se podívejte, v jakém pořadí vycházel Ultimátní komiksový komplet ve Velké Británii.

Teď už vyjde všechno? Není to zase nějaký test?
Dobrá otázka… Nicméně teď už je v plánu kompletní vydání až do čísla 60. Konkrétní tituly v kompletu budou stejné jako ve Velké Británii, pořadí může být teoreticky jiné.

64 komentářů u „Ultimátní komiksový komplet: Často kladené dotazy“

  1. Hezky napsáno a zrekapitulováno, děkujeme (tedy jestli mohu mluvit alespoň za část dalších dotazujících).

  2. Chybí jen ještě dodat, zda jako další tři díly vyjdou ty, co už vyšly v testovacím prodeji. Ať vím, jestli mám až do února pauzu:-)

  3. Vždyť je to jedno, vzhledem k tomu desetitisícovému nákladu to bude brzy v levných knihách.

  4. Tak neviem či to bude v levných knihách, keďže to čo v trafikách nepredajú, tak posielajú naspäť distribútorovi.

  5. Bylo zveřejněno pořadí knih? Dle pořadí během průzkumu trhu, předpokládám, že to nebude stejné jako je to na Anglické Wikipedii.

    Já osobně to vysloveně sbírat nebudu, ale o několik knih mám rozhodně zájem, a nemám chuť každých črtrnáct dní zjišťovat, co se zrovna vydalo

  6. Tak je celkem logické že to nebude vycházet od 1. do 60. ale naprosto přeházeně. Pokud by jste je kupovali popořadě vycházel by vám pořád alespoň nějaký obrázek na hřebu a mohli by jste to mít srovnané krásně v knihovně a kdykoliv si je přestat kupovat, ale když budete mít číslo 21, 38, 46, 78,…… tak je pro vydavatele větší šance že si je budete kupovat dát aby jste si řadu doplnili.

  7. Tak včera jsem si zakoupil první vydání (č. 21). A vypadá to celkem zajimavě. Ještě jsem si to sice nepřečetl ale jako pro velkeho fanouška Marvelu je to u nás v čr něco obrovského.

  8. W4yne: Vzhledem k tomu, že Návrat je k dispozici na pultech knihkupců již od roku 2003, je zarážející, že jakožto „velký fanoušek Marvelu“ se k tomu dostáváš až teď :)

  9. Já si nemůžu pomoct,ale všeobecné nedšení nesdílím….líbí se mi výtvarný styl Steva Ditka a několik dalších výtvarníků,kteří přišli po něm….nový styl kresby mi nesedí.Marek SX

  10. Moje řeč, už by tady konečně někdo měl vydat ty Spider-many od Ditka :-)

  11. Ahoj,viete prosím vás niečo o distribúcii na Slovensko.Či si mám obehnúť OMV,Tesco,Kaufland atď. ????

  12. burzum: přímo neporadím, ale ceny jsou i v EUR a měli by platit právě pro Slovensko. Jinak nabízejí na prvním listu za předsádkou zaslání některého ze starších čísel v počtu max. 8 výtisků na dobírku za cenu „časopisu“ plus 191 Kč poštovné. Kontakt marvel@czpress.cz nebo 272 114 758.
    pepik: jestli je to vedeno jako časopis, tak pochybuji, že by se to mělo objevit v LK. Možná pár kusů, ale rozhodně ne celý zbytek. Tisknuto je dle informace v Rumunsku…
    W4yne: souhlas s Kaluž, měl jsi jako já dát 359,- za původní „crwí“ vydání. Takhle má vyjít i Extremis a počítám, že tam bude i něco dalšího, co už u nás vyšlo za ceny obvyklé na tuzemském trhu…

  13. Tak jsem zjistil, že nové vydání oproti zkušebnímu má jinší rozměr….kniha je asi o 5 mm vyšší a také delší. Takže pro ty, co si budou skládat z vazby obrázek v knihovně a mají koupeny 4 knihy ze zkušebního prodeje, nebude jim to moc pasovat.

  14. Myslíte že ještě příští týden seženu někde v Praze první číslo??


  15. Adam:

    Myslíte že ještě příští týden seženu někde v Praze první číslo??

    Tak teoreticky do úterý by se to dalo sehnat

  16. Adam: mam jedno cislo navic. pokud mas zajem tak cena je 75 kc vcetne posty.

  17. V Kauflandu toho maji dost


    Myroslav:

    Tak neviem či to bude v levných knihách, keďže to čo v trafikách nepredajú, tak posielajú naspäť distribútorovi.

    A co očekávaš, že s tím ten distributor udělá? Spálí to? Určitou dobu to bude držet a pak to pustí zpátky na trh.

    A myslím si, že vždy bude možnost kontaktovat přímo je a nechat si to poslat

  18. No a neexistuje nějaká česká stránka vydavatelství, kde by bylo jasně napsáno co už vydali, kdy a jaký bude další díl, něco k sérii apod. Já hledal marně

  19. Není nikde nic. Také jsem hledal i volal do nakladatelství.


  20. burzum:

    Ahoj,viete prosím vás niečo o distribúcii na Slovensko.Či si mám obehnúť OMV,Tesco,Kaufland atď. ????

    no co burzum zistil si nieco ohladom distribucie na Slovensko da sa to niekde zohnat

  21. At hledam jak hledam, tak stale nemuzu vubec nic o kolekci zjistit. Je nekde nejaky hlavni web? Zajimal by me predevsim Iron Man:Extremis.


  22. Kaluž:

    W4yne: Vzhledem k tomu, že Návrat je k dispozici na pultech knihkupců již od roku 2003, je zarážející, že jakožto „velký fanoušek Marvelu“ se k tomu dostáváš až teď :)

    Nikdy jsem netušil že něco takového by mohlo být v ČR tak jsem se po knihkupectvich nějak nedivál.

  23. kptdabac :
    Bohužiaľ som mal málo času,ale cez víkend sa na to chystám. Obehnem všetky uvedené predajné miesta a hádam ich niekde zoženiem.Prvé 4 čísla už mám ale neviem ako s ostatnými.Keď to nebudú distribuovať na Slovensko tak si to dám poslať rodinou z Čiech.


  24. HamInWay:

    Tak je celkem logické že to nebude vycházet od 1. do 60. ale naprosto přeházeně. Pokud by jste je kupovali popořadě vycházel by vám pořád alespoň nějaký obrázek na hřebu a mohli by jste to mít srovnané krásně v knihovně a kdykoliv si je přestat kupovat, ale když budete mít číslo 21, 38, 46, 78,…… tak je pro vydavatele větší šance že si je budete kupovat dát aby jste si řadu doplnili.

    TAK JEDINĚ BLÁZEN BY SI TO KUPOVAL KVŮLI TOMU ABY MĚL „ELEGANTNĚ“ SROVNANÝ HŘBET OBRÁZKŮ. JDE PŘECE O OBSAH NE OBAL :-) KOMU JDE PŘEDEVŠÍM O KOMIKS POCHOPÍ… ;-)

  25. Spíš by mě zajímalo, jestli nově vydaný IronMan bude mít opravenou tiskovou chybu (zdvojená stránka) co měly ty (údajně všechny – nezaznamenal jsem, že by to některý neměl) knížky železňáka z testovacího prvního vydání.

  26. Tak další číslo je Zrození Venoma. Jak se zdá tak postup bude přesný jako v Británii. (viz wiki)

  27. Doophy: sorry, ale další díl jsou X-Meni z dneška, přesně jak v originále, viz. http://www.graphicnovelcollection.com/collection.html. Jestli Zrození Venoma, tak to by měl být pátý book, takže za měsíc a půl, páč 23. by měl být Iron-Extremis (doufám, že ten, kterýho jsem kupoval za 349 nebo kolik :-)). Pak Ultimates (taky BBart za 349,-) a pak až Venom. Jestli si trochu BB/art s CREWí nestřílí do vlastních řad… To ale asi ne, poněvadž nově vydavané jsou díly už vydané anebo ty, které nikdo (snad) nemá v plánu… Btw. BB/art – kde jsou slibovananí Crossed? Našinec si to musel koupit z úesá, ale český překlad je český překlad. Třeba na takovýho „Horsecock“ jsem hodně zvědavý :-).
    Luci: sorry, jsem takový magor, obrázek v knihovničce je obrázek v knihovničce :-)
    do éteru: naprostý souhlas s někým, kdo uvedl, že by toto mohlo zamávat se současným stavem prodejů BB/artu a CREWi. Což doufám neznamená, že by vydávali méně dražších titulů. Samozřejmě nehodnotím jejich spoluúčast na stávajícím projektu, který může být finančně někde jinde než pár set prodaných komiksů od každého titulu z dřívější produkce. Jestli se na tom někdo finančně zahojí a dál bude držet CREW na 99 korunách jako už (kolik vlastně???) let, budu jen rád, protože klobouk dolů před Pavloským, Kopřivou, Buchalem a dalšími, kteří do toho šlapou… Jsem starší ročník, tak buďme všichni rádi, že si můžeme vybírat, co budeme kupovat a nemusíme být rádi, že nám táta koupí novou Kometu, kterou sehnal až u x-týho stánku…
    Sorry za výlev

  28. glosa: Doophy asi myslel „další“, jako že pátý díl… No a vůbec to není přesně jako v originále, protože dnes jako druzí vyšli Astonishing X-Men: Nadání od Whedona, zatím co v zahraničí vyšli jako druzí Uncanny X-Men: Dark Phoenix od Claremonta a to je zcela něco jiného. Počítám, že se to bude rozcházet ještě mnohem víc a to je pro mne, který chce kupovat jen vybranou malou část celkem pohroma, protože nemůžu ani odhadnout co kdy výjde :-(

  29. Killingjoke: díky za opravu, příště nebudu u psaní popíjet víno (a kromě věcných chyb se tak vyhnu i hrubkám v pravopisu a stylistice věty)… Hezký den všem.

  30. Tak jsem si dneska koupil v trafice první dva díly na zkoušku a jsem zklamán překladem. Autor překladu není uveden, ale moc si s tím práci nedal. Kouknul jsem jenom na první stránku druhé knihy, protože tu už mám v originále. Je tam taková říkanka ve čtyřech obrázcích:

    Mommy…
    …is screaming.
    Her screams are…
    …yummy.

    Jasný rým „Mommy“ a „yummy“. Čili česky bez přemýšlení:

    Mamka…
    …křičí.
    Její křik je..
    …ňamka.

    Překladatel vymyslel:

    Maminka…
    … křičí…
    Její křik je…
    … ňam.

    Škoda. Pak jsem si prohlédnul plakát, kde je v několika málo kouscích textu pár jazykových perel typu „Má jako břitva ostré drápy.“ br>

    Škoda, promarněná příležitost. Já zůstávám u nákupu originálů.

  31. Překlad má na starosti Jíří Pavlovský. V knize je to napsané!

  32. royan: Máte pravdu, omlouvám se, je to tam.

    Teď při tom hledání jsem našel další chybu. O jeden list dál než je uveden překladatel se píše, že kniha obsahuje komiksy The Uncanny X-Men 129-137.

  33. No této chyby jsem si také všiml. Naštěstí je to na zadní viditelnější straně knihy již uvedeno správně.


  34. peec@post.cz:

    Adam: mam jedno cislo navic. pokud mas zajem tak cena je 75 kc vcetne posty.

    Ahoj, máš stále tenhle díl dvakrát nebo už je fuč? Díky za odpověď

  35. Radek: mam a muzu ti koupit i ty x meny aby se ti vyplatilo postovne. pak by to bylo 190 kc i s postovným. pokud mas zajem tak mi sem napis.


  36. peec@post.cz:

    Radek: mam a muzu ti koupit i ty x meny aby se ti vyplatilo postovne. pak by to bylo 190 kc i s postovným. pokud mas zajem tak mi sem napis.

    Zájem mám, ale pouze o první vydání. Ty X-meny už mám :) … Napiš mi prosím tě na E-mail (krivan.radek@seznam.cz) a domluvíme se tam. Díky

  37. Náhodně jsem koupil druhý díl v Globusu na pražském Zličíně..tam jsem ho teda nečekal…..

  38. Koupil jsem si 1.díl v síti Kaufland, jenže to bylo celkem dost dlouho po vydání 2.čísla, myslíte e mám počkat jestli budou prodávat i druhý díl nebo se mám porozhlédnout i někde dál?

  39. Docela mě ale naštvalo, že další díly jsou dražší. Jsem třeba jeden z těch co by si rádi koupili celou kolekci. I když některé postavy vůbec neznám. Teď mám první 2 díly a váhám jestli za vše dát cca 12.000,-

  40. Ježiš tak to nekupujte. Já taky nefňukám, že si nemůžu koupit všechny komiksy co bych chtěl, protože na to prostě nemám. Ale pořád lepší, když si člověk může vybrat, než když si vzpomenu na komiksovou scénu v polovině 90.let , kdyz jsem čekal blahem až vyjde další číslo Akta X, protože tu nic jinýho kromě Kačera Donalda a Čtyřlístku nebylo.
    Navíc za dvě stovky barevný US comics v pevných deskách těžko za takový prachy někde seženete !! Ta cena je porád velmi nízká.

  41. Lukáš: přesně tak, Royan má pravdu, proboha, vždyť to v pevné vazbě stojí 2 kila!! Čtyři stovky za měsíc není žádná megapálka. Srovnatelný komiks od českého vydavetele se bude pohybovat mezi 4-5 stovkami (v případě CC 599). A jestli jsem student tak kura začnu tež něco dělat po brigádách než se jen flákat po hodpodách;-)

  42. …..a navíc je to avizováno už na tom velkém papundeklu u Návratu.

  43. Napsali byste sem někdo prosím přesné rozměry knih z toho zkušebního vydání? (nebo i z toho druhého)
    Nejsem si jistý co mám a rád bych věděl, jestli mi to pak bude v poličce pasovat. Budu moc vděčný, děkuji.

  44. Zdravím, měl bych asi dost hloupý dotaz, ale nevyznám se v tom. Začal jsem kupovat ten komplet svému děcku a zajímalo by mě když bych mu například chtěl sehnat zbytek sešitů např. toho spidermana ( v teto kolekci je psáno, že kniha obsahuje pouze sešit 30-35) dá se to někde dokoupit (myslím sešity 1-30 v nějaké pevné vazbě)?? Nebo snad existuje nějaká rozsáhlá kniha z níž je teď pouze vyjmut sešit 30-35 pro účel této kolekce? Prostě mi jde o to kdyby moje děcko zaujal nějaký hrdina z té kolekce tak zda bych mu mohl dokoupit zbytek sešitů aby to pak celé mělo hlavu a patu. Díky moc za odpovědi

  45. Michal: Jak co, ale bohužel určitě né komplet celé série. Na konci každé knihy je vždycky několik titulu, které vyšli u nás, nebo v zahraničí. Třeba zrovna u toho spidermana série u nás vychází v dalších pokračováních přímo od vydavatel Crew (teď už myslim asi 6 dalšich knih). Ale tahle kolekce je spíše takový ukázkový, výsekový výběr, toho co kdy u Marvela vyšlo zajímavého.

  46. Michal: V rámci kompletu opravdu vychází jen výsek z celé produkce Marvelu (jak starší, tak nová díla) a u nějaké série vyjdou maximálně vždy dvě knihy. Dokoupit to jde jen v originále. Pokud byste chtěl kupovat něco konkrétního, je lepší se zeptat =).
    Třeba zrovna u toho Spider-Mana stojí čísla 1-29 docela za prd (pár jich vyšlo i česky koncem devadesátých let), takže to bych rozhodně nedoporučoval. Právě třicítkou začíná doba, kdy dostal Spider-Mana na psaní J.M Straczynski, takže není potřeba znát obsah předchozích sešitů. Pokračování jménem Odhalení by měla vyjít v rámci kompletu, několik dalších vyšlo v nakladatelství Crew (jako paperbacky)

  47. Díky za odpověď. Jasný, pochopil jsem, že v této kolekci jsou pouze výseky z jednotlivých serií, ale zajímalo mě zda se to dá případně pak nějak doplnit o ty zbylé sešity. U těch dalších titulů co jsou uvedeny vždy na konci knihy např. u toho spider-mana totiž není vůbec napsáno jaké sešity ty knihy obsahují a ani jsem to nikde jinde nenašel takže nevím zda je to např. pokračování (sešity 36-40) nebo něco za začátku (sešity 1-30) a nebo něco úplně jiného. Není mi tedy jasné dle čeho bych se pak měl řídit, kdybych chtěl něco dokoupit, aby to navazovalo.

  48. @ Michal

    Podle mě je nejjednoduší si najet na Wikipedii stranu spisovatele nebo dané série, vyhledat si tam tu konkrétní knihu (většinou tam je i přmo ISNB), a co naní navazuje.

    Pak je otázka, jestli to vyšlo i v české mutaci.

    Konkrétně Spider-Man od JMS tady vycházel, jak píše Vita.

  49. Dobrý den,
    dá se to objednat někde na internetu? Bohužel jsem to zjistil až nyní a tak by mi chyběly díly.

    Děkuji,
    Jan.

  50. Nazdar,nevíte někdo proč to ještě nevyšlo,mělo to vyjít už včera díky .UKK 25: Ultimate Spider-Man – Moc a odpovědnost (33)

  51. já take vyšlo normálně, možná to prodejci berou míň já taky koupil poslední a byl jen jeden.

  52. zdravim nabizim k prodeji tyto komiksy:Avengers versus Defenders,Nelidé,X meny, X meny dark phoenix saga,Strážci galaxie potom vběr ze 70.let a jeden komiks od DC Superman utajeny počátek cena 100 kus při odběru všech dílů přidám dva časopisy Crew z 90.let se Slainem,Wolwerinem a hellboyem 704330285 jdem z Hradec Králové mohu ty komixy oslat i na dobírku onráš

Komentáře nejsou povoleny.