Co vyjde v Ultimátním komiksovém kompletu do začátku května

And now for something completely different: Od italského Hachettu nám nechodí pozornosti ve tvaru uříznuté koňské hlavy, i když to tak může vypadat podle frekvence, s jakou se Komiksárium věnuje Ultimátnímu komiksovému kompletu. Pravda je taková, že si to čtenáři žádají (a taky nám jich díky UKK dost přibývá). Navíc, proč nepodpořit projekt, díky kterému se komiksy dostanou do obchodních řetězců, kde můžou nalákat úplně nové publikum?

Nechali jsme si potvrdit seznam prvních deset titulů, které v rámci kompletu vyjdou do 1. května. Vyplývá z něj, že pořadí v Česku bude stejné jako v případě britské mutace (Wikipedia). Rozchází se jen kvůli testovacímu režimu.

Mimo seznam si tak ještě u šestnáctého dílu prohoďte Avengers: RozpadUltimates. Pak už všechno sedí. Takže za pár měsíců vyjde klasická Wolverinova eponymní minisérie kreslená Frankem Millerem nebo ukázka ze série Incredible Hulk z doby, kdy ji psal Peter David. Ten dokázal zdánlivě nemožnou věc – pod jeho vedením získal Hulk Eisnerovu cenu. Smutnější zprávou je, že David na konci minulého roku prodělal mrtvici a přišel o hybnost pravé poloviny těla. Na jeho webu můžete sledovat, jak si vede při rehabilitaci. Držíme palce.

Ještě předtím budou čtenáři svědky Zrození Venoma, i když to samozřejmě nebude tak rozsáhlé vydání jako stejnojmenný soubor od Marvelu (352 stran). Jak už padlo mnohokrát, nevýhodou kompletu je, že kompletní příběhy nenabídne. Tu vyzobne pár sešitů z Brubakerovy série Captain America (upoutávka může zájemce přivést k omnibusům od BB/artu), jinde nabídne rozjezd moderního Thora od J. Michaela Straczynského, ale už ne jejich pokračování. Formát svědčí spíše samostatným minisériím nebo sevřeným dějovým linkám. A teď mě omluvte, přišel mi prý nějaký kontejner z Maranella…

The Amazing Spider-Man: Návrat 27. prosince
Astonishing X-Men: Nadaní 9. ledna
Avengers: Rozpad 23. ledna
Iron Man: Extremis 6. února
The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma 20. února
Thor: Reborn 6. března
Captain America: Out of Time – Winter Soldier vol. 1 20. března
The Incredible Hulk: Silent Screams 3. dubna
Wolverine 17. dubna
The Uncanny X-Men: Dark Phoenix 1. května

249 komentářů u „Co vyjde v Ultimátním komiksovém kompletu do začátku května“

  1. Zdravím,
    kde se dají koupit české jazykové mutace komiksů od Marvelu, tak jak vycházejí/vyšli v Americe. Mám tedy na mysli přeložené komiksy do češtiny, které vyšli v Americe. Ne překreslené.

  2. Už se těším na Thor: Reborn od Straczynského.
    Klidně by mohli vydávat i 300 str. sešity, proč ne :) jen cena by byla asi někde jinde. :(

  3. @King: Nelze. Tedy ne vsechno. Crew/BBart se ale snazi :). Internetove shopy si snad uz najdes sam.

  4. Já potřebuju poradit, dát odkaz, kterej je nejznámější a kde toho mají nejvíc.

  5. Ech? Vy jste ten Kingův komentář pochopili? Tak to mi prosím i vysvětlete, o co mu vlastně jde…

  6. King chce to co vychází v Americe koupit v českém překladu, pokud možno ještě v ten samý den kdy to vyšlo v USA. Tak tomu rozumím já, ale co znamená ,,nepřekreslené,, to fakt nechápu.

  7. DÍKY !!!! :))
    Opravdu téhle stránce vděčím za informace, které jinde snad neexistují :))) Fakt odvádíte super práci :-*

  8. Podle mého názoru nemůže Ultimátní komiksový komplet vyjít v plném rozsahu šedesáti svazků. Za cenu 199,- Kč si jej koupí jen minimum čtenářů a tudíž musí celý projekt zákonitě zkrachovat.

  9. OK, díky za odkazy. Tím nepřekreslené myslím, že čeští autoři kreslí svoje příběhy o Supermanovi atd na základě amerických vydání. Mně jde jenom o překlad původního vydání které vyšlo v Americe. Jako je tento komiksový komplet, který právě vychází.

  10. Jo jo :-) Teď už jsem na to taky narazil při procházení Internetu.

  11. To fakt robia ceski autori? Kde?


    King:

    OK, díky za odkazy. Tím nepřekreslené myslím, že čeští autoři kreslí svoje příběhy o Supermanovi atd na základě amerických vydání. Mně jde jenom o překlad původního vydání které vyšlo v Americe. Jako je tento komiksový komplet, který právě vychází.

  12. „…Tím nepřekreslené myslím, že čeští autoři kreslí svoje příběhy o Supermanovi atd na základě amerických vydání…“

    většinou vůbec nic nekomentuji ale tady se fakt nemůžu udržet,protože tahle věta je opravdová perla:-)!
    Hele kingu,beru to tak že si zjevně začátečník, tak ti tuhle nanejvíš smělou konstrukci prominu ale nepochopím jak jsi k tomuhle vlastně došel(ani jako začátečníka by mě něco takového teda nenapadlo).
    Dejme tomu že třeba opravdu exstuje praxe že nějací čeští autoři nejenom že vydávají vlastní superhrdinskou řadu čmajznutou ze zahraničí ale ještě ji podle originálu překreslují…ne to se opravdu neděje,aspon ne u nás a v západním světě(za copy velmoci jako je Čína ruku do ohně ale nedávám),Zkrátka proto že je to ,světe div se,nezákoné a to si piš že kdyby někdo něco takového dělal a dokonce to prodával,rychlostí blesku by měl na krku pěkných pár tučných žalob.
    A to jsou tu další aspekty jako že se spíš vyplatí koupit práva na originál než vlastními silami znovuvytvořit český plagiát,a navíc kterému tvůrci by se chtělo otravovat z pouhým překreslováním a za odměnu se krom toho na malém českém rybníčku zapsat jako plagiátor?

    Tedy pokud si viděl nějakého toho Supermana mluvícího v češtině tak to nebylo dílo nějakého čecha ale pouze české přeložené vydání amerického originálu…aspon doufám:-)

  13. superman co zachraňuje lidi v albertu, česká verze šlágru z usa :)

  14. Rozhodně si nymslim že by to bylo tolik aby to kupovalo tak málo lidí


    Votruba:

    Podle mého názoru nemůže Ultimátní komiksový komplet vyjít v plném rozsahu šedesáti svazků. Za cenu 199,- Kč si jej koupí jen minimum čtenářů a tudíž musí celý projekt zákonitě zkrachovat.

  15. to Votruba: Za cenu 199,- si to koupí jen minimum čtenářů? Kolik by to mělo stát? Jukni kolik stojej jiný věci v pevný vazbě a s timhle rozsahem. Většinou dvojnásobek. To, že tam občas jsou načtnuté příběhy který se v téhle řadě nedovydají je jiná věc, ale cena? Nic levnějšího v poměru cena/výkon tu nikdy nevycházelo…


  16. KLAUN_DOMINANT:

    to Votruba: Za cenu 199,- si to koupí jen minimum čtenářů? Kolik by to mělo stát? Jukni kolik stojej jiný věci v pevný vazbě a s timhle rozsahem. Většinou dvojnásobek. To, že tam občas jsou načtnuté příběhy který se v téhle řadě nedovydají je jiná věc, ale cena? Nic levnějšího v poměru cena/výkon tu nikdy nevycházelo…

    Naprostý souhlas jen by jsem řekl, že více než dvojnásobek…

  17. Nejde o cenu/výkon, ale potenciální kupující čtenáře. Obešel jsem si pět prodejních míst v našem městě po vyjití X-Menů za 99,- Kč a zde je výsledek za období 9. – 18.1.:
    Kaufland – celkem 10 kusů, prodány 2ks,
    4 trafiky – celkem 4×5 kusů, v jedné prodány 2 kusy, v další 1, jinak 0…

  18. To riziko, že to vydavatel nevydá celý a třeba v půlce, nebo ve čtvrtce to kvůli nevýdělku stopne tady je a je potřeba s tím při koupi počítat.

  19. Riziko je u vydání všeho. Jako příklad se mohou uvést Vycházející hvězdy, které se neprodávali a vyšli jen díky vydavatelství CREW.
    Kdybych já byl vydavatel, tak po prvních 2-4 číslech upravím náklad (tak, že ho hodně snížím) a nedodávám do všech trafik, ale pouze na základě objednávek.
    ….a pokud projekt přestane vycházet, tak já jako kupující maximálně nebudu mít obrázek na hřbetě.
    Nicméně 200,- za tvrdou vazbu je naprosto luxusní cena…

  20. Přesně tak! UKK si budu kupovat hlavně proto, abych „ochutnal“ a popřípadně si sehnal zajímavé série Marvelu. Cena je skvělá (ikdyž 400 Kč měsíčně není zas tak málo, kdyby to bylo jednou za měsíc, tak bych se nezlobil) a rád podpořím vydávání komiksů v Česku. Když to distributor utne, tak už mi nikdo ty skvělý knihy nesebere :)

  21. Doophy: on problém se snížením nákladu je ten, že jakmile ho snížíš třeba o polovinu, tak ti vylítne cena tisku třeba o třetinu/polovinu a to samý obráceně. Takže sice budeš mít míň kusů, ale zaplatíš za ně víc a moc sis vlastně nepomohl a čím víc se blížíš malýmu nákladu -třeba 300-500 tak tím je to markantnější…
    PS: Když to nevyjde celé tak se nepokáknu, ale za 200,- to kupovat budu. Rád ochutnávám .o)

  22. Mam, ale maly tip jak si to malinko slevnit !!!

    Vlastnim tuto kartu
    http://www.kartageco.cz/
    Dostanete ji v kazde te trafice a dostanete za kazdy ten nakup cca 199Kc co to stoji na pristi nakup slevu 18Kc
    kazdy cca 12 cislo mate zadara na cele serce kdyz to bude te kupovat od zacatku cca 1060Kc sleva coz myslim taky neni spatny

  23. Zatim jsem si všechny díly koupil a plánuju kupovat i dál. Stejně jako Akus nakupuju přes kartageco a za 100Kč komiks mi na dalším nabízeli slevu 8kč. Bohužel, ten uplně první jsem si na tu kartu nekoupil, až teďka Avengers. Budu si to spořit pak na číslo zadarmo :)

  24. Zdravím, chci se zeptat. Pokud to správně chápu, každá kniha obsahuje několik komiksových sešitů a zajímala by mě jedna věc. Když se například jedna kniha jmenuje The Amazing Spider-Man Návrat….. a dřív vycházeli ty jednotlivý sešity zvlášť, příběh těch pěti sešitů byl rozdělený? Jak se jmenovali ty jednotlivý sešity? The Amazing Spider-man Návrat 1,2,3,4,5? Nebo jak to bylo? Snad mě pochopíte. :-D Díky.

    P.S.Nejsem moc v komiksech zběhlý, promiňte.

  25. viz: seznam níže..

    první je číslo podle nové řady amazing spiderman (v závorce pak číslování od začátku co amazing sm vycházel) + název sešitu

    30 (471) – [J. Michael Straczynski/Romita, Jr.] „Transformations: Literal & Otherwise“:
    31 (472) – [Straczynski/Romita, Jr.] „Coming Home“:
    32 (473) – [Straczynski/Romita, Jr.] „The Long, Dark Pizza of the Soul“
    33 (474) – [Straczynski/Romita, Jr.] „All Fall Down“:
    34 (475) – [Straczynski/Romita, Jr.] „Meltdown“
    35 (476) – [Straczynski/Romita, Jr.] „Coming Out“:

  26. Ahaa, takže to tak je jak sem myslel, jen s rozdílem, že se logicky každý sešit jmenoval jinak. Ale To fakt takhle dřív vyšel jeden sešit, na konci se to uprostřed utlo a v dalším to pokračovalo? :-) Asi to tak bylo normální, aby to čtenáře víc navnadilo, že jo. A Pak po několika seštitech se jedno dobrodružství uzavřelo. :-) Díky za popsání. :-)

  27. Tak v tom případě chápu. :-D Já sem komiksy sjížděl lehce když sem byl malej, ted jak sem už odrostlejší, tak se chci vrátit zpátky a tahle krásná kolekce mi dává znovu tu příležitost. Navíc poznám konečně spoustu superhdinů s zjistím další info, což je super. I když ty hlavní a nejznámější znám. :-) U nás v tescu mají furt nejmíň takových 20 ks Avengers Rozpad a je mi líto, že si to nikdo nekupuje. :-( Těšim se, až vyjde další kniha.

  28. Lenny: Všechny né .) občas se najde vyjímka, kterou vydavatel už od začátku pustí rovnou v knize, npř. Thompson a jeho Blankets… ale jinak samozřejmě ano, standardní mainstream vychází klasicky v měsíčních sešitech

  29. Davedd: Jasně, byl jsem líný to rozpitvávat ^^.
    jiskra: Ne, tady jde o klasické Avengers

  30. No kéž bych byl v tom zbehly tak jako vy. Pomalu tomu začínám propadavat a začínám mít menší manii, budu si shanet nějaký významnější díla ať mám něco cennyho. ;-) úplně mě to baví číst lidi

  31. Pravda je, ze treba ty druhy X-Meni byli tak blbe prelozeny, ze to vubec nedavalo smysl…a to to prekladal Pavlovsky!

  32. willis – dik za tip, prohlidnu to. 8-)

    Neda se nekde sehnat, co vsechno za komiksy v edici vyjde? Nasel sem na netu dva seznamy, ale v nekterych komiksech se lisili, tak proto se ptam.

  33. tak vyjde vse uplne stejne jen mozna v jinem poradi ale tech 60 knih bude stejnych

  34. EifelCZ: Odpověď najdeš ve zprávě, ke které patří tahle diskuse.:) Jinak přeju, ať si návrat ke komiksům užiješ!


  35. theo_phil:

    Pravda je, ze treba ty druhy X-Meni byli tak blbe prelozeny, ze to vubec nedavalo smysl…a to to prekladal Pavlovsky!

    Ja som tam teda nic nepostrehol, das nejake priklady? A teraz nehovorim o sprievodnych textoch, tie su pripravene trochu nestastne.

  36. Lukasi… narazil sem na to cirou nahodou, kdyz sem byl na nocni v Tescu. Najednou vidim, ze na pultu u casopisu vidim neco zajimavyho a pri blizsim zkoumani sem zjistil, ze je to krasna komiksova kniha, otocim hlavu a tam lezi druha. Hned beru Spidermana a Xmeny a schovam si je do skladu. A od tyhle chvilky sem ucitil takovy to nadseni, ze bu mit svoje prvni Marvelovsky komiksy. 8-D Sem ochotny kazdou knihu dat na jeden zatah, jak me to bavi. Takze ted proste koukam na net kde co maji. Chci si sehnat ty slavny Batmany a koukal sem, ze vysli fantasticky knihy Captain america od Omnibusu, Hellboy a vubec je toho ranec, tak snad do toho sveta zapadnu, protoze komiksovy filmy sem vzdycky miloval, ale neni to zatracene vubec levna zalezitost. Ty knihy a komiksy 8-)

  37. theo_phil: X-Meni jeste usli, ale ti Avengers byli dost divny.

    Ty „rychle“ Bendisovy dialogy tam casto pusobily divne.

    (A pokazde, kdyz jsem cetl „Cape“ jako osloveni Kapitana Ameriky, tak jsem premyslel, jak to jako vyslovovat.)

    Asi to po Pavlovskem chteji, aby to prekladal stejne rychle, jak to vychazi.

  38. Karel: Zrovna Cape je regulérní oslovení, které se používá i v omnibusech. Jinak u překladu mi taky pár věcí neštymovalo, ale žádná hrůza.

  39. IMO, správně by to mělo být Kápo! od Kapitáne Ameriko!

    Někdo, kdo neumí anglicky si při ne úplně jasném kontextu s „Cape“ nemusi poradit. Je to 5. pád od slova Cap dle vzoru pán nebo 1. pád od slova Cape dle vzoru soudce?

    A někdo, kdo anglicky umí bude mít nutkání celé slovo Cape vyslovit anglicky, tedy jako pláštěnku.

    To je o tom, že se prostě už u toho omnibusu vykašlali na hledání ekvivalentních českých slov a prostě to tam prdli anglicky s českou koncovkou.

  40. No těžko říct… neřekl bych, že se na to vykašlali (a to se Klíčníka s jeho kapucosmrťáky nechci nijak zastávat) – tady je problém ten, zda počešťovat či nepočešťovat jména hrdinů. Já jsem spíš pro druhou možnost a stejně tak překladatelé – takže to není žádný Kapitán Amerika, ale Captain America. A z toho máš odvozeno oslovování Cape.

  41. koupil sem Avengers a po vybaleni z folie sem objevil na hrbetu asi v pulce cca 2cm trhlinu. Pod folii to neslo videt protoze to bylo pres hranu k zadni strane, ale to vypada celkem blbe … budu muset nejka opravit. Takze bacha na to …

  42. Koupil jsem první dvě knihy a už do toho nejdu. SPIDER-MAN ještě ušel. Morlun byl tajemný a příběh i napínavý,ale X-MEN byla opravdu nudná blbost. Marco L. Lupoi v úvodu píše „připravte se být omráčeni“. Podle mne tento pán má pusu pouze dobrých marketingových řečí, protože druhá kniha byla jasným příkladem nudy,nudy a nudy. Sotva jsem ji dočetl. Superhrdinové jsou vůbec zvláštní kategorie komiksů. Už dopředu víte, že superhrdina nezemře. A když omylem ano, tak v nějakém díle opět obživne (viz Rasputin)

  43. Ardemist: to s tim umiranim ale rozhodne neplati pro ultimate svet.

  44. Ardemist-To je čistě tvůj subjektivní názor že je to nudná blbost.Podle mě jsou to naopak nejlepší X-Meni co u nás zatím vyšli.

  45. To „obživnutí“ naopak patří i pro sérii Ultimate – Rasputin.

    Jasně, že je to můj názor. Jednoduše jsem to četl a nudil se. Žádné napětí, vše předvídatelné (až na probuzení Rasputina,kterému jsem se musel smát).
    A vítězství na straně superhrdinů. Jak překvapivé. Cožpak někoho může bavit příběh, když vrah je zahradník? Mám rád komiks a nic proti superhrdinům, ale Sandman je Sandman. Napětí, které se dá krájet (u superhrdinů ho musíte hledat) nepředvídatelný děj (cože, zase vyhrál superhrdina, originalita (superhrdina-superzloduch-bum bác-superhrdina vyhrává.

    Superhrdinové jsou fajn, ale pro děti.

  46. Jdete s tema kritikama do prd….le. Misto aby jste byli radi ze u nas konecne zacali komiksy vychazet tak tady jen kritizujete a brecite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  47. Kdyby místo těch superhrdinů, kteří bojují proti superzloduchům, kteří pocházejí ze supervesmírů a mají superschopnosti, vyšlo třeba něco jako nebo Graphic Classic & spol., tak nebrečím.

    http://www.graphicclassics.com/


  48. Ardemist:

    Kdyby místo těch superhrdinů, kteří bojují proti superzloduchům, kteří pocházejí ze supervesmírů a mají superschopnosti, vyšlo třeba něco jako nebo Graphic Classic & spol., tak nebrečím.
    http://www.graphicclassics.com/

    To bych, ale asi brečel já :-D

  49. Kritizují se knížky, filmy, divadla i politici a budou se kritizovat i komiksy.

  50. Doophy:

    „To bych, ale asi brečel já“

    Je mi to jasné, protože kdyby jsi četl jiné komiksy než superhrdiny, tak by jsi mohl brečet. Ono je totiž možné, že by ti tam tvého hrdinu zabili. A to jak sám musíš uznat, se ti ve světě superhrdinů stát rozhodně nemůže :-)

    čekejte další příval X-MEN,Avengers,Spider-Men a věřte, že láska a pravda opět zvítězí. Jak také jinak ve světě dětských superhrdinů.

  51. outlet:
    a o to v komiksech asi jde ne? O utek od reality. To si radsi predsu takove komiksy a ne porad ty vase moralisticke pojednani kde se resi uplne sr…acky.

  52. Outlet: A si vzdy myslel ze o to v komisech jde. O uteku od reality a navratu k detstvi.
    Nepotrebuji cist ty vase moralisticke knihy kde se resi jeste vetsi blbosti nez v superhero.

  53. Outlet: Minimálně od dob Watchmen je každému jasné, že superhrdinský komiks není jen pro děti, ale může mít obrovský přesah.

  54. Hlavní postava nakonec překoná překážky takřka v každém fikčním příběhu. Názor, že to dělá z příběhu tvorbu pro děti je hloupost.

    A Sandman je vlastně superhrdinský pohádkový komiks, tedy dle Outleta komiks pro děti, neb se jedná o verzi klasické DC Comics postavy a daný komiks je částečně součástí DC univerza.

    Outlet snad z hardcore edgy náctiletého, který čte pouze velmi dospělou tvorbu pro velmi dospělé čtenáře jako je on sám, snad jednou vyroste

  55. asi tak, misto toho aby sme byli radi, ze se k nam dostanou komiksy za velmi priznivou cenu a vubec, ze se k nim dostane i clovek, ktery k tomu pristup zase az tak nemel, jako jsem treba ja, tak tady hazi nekteri spinu na podle me moc pěkně odvedenou práci. Já s tím nemám nejmenší problém a jsem nadšený. ;-)


  56. Outlet:

    Doophy:
    „To bych, ale asi brečel já“
    Je mi to jasné, protože kdyby jsi četl jiné komiksy než superhrdiny, tak by jsi mohl brečet. Ono je totiž možné, že by ti tam tvého hrdinu zabili. A to jak sám musíš uznat, se ti ve světě superhrdinů stát rozhodně nemůže :-)
    čekejte další příval X-MEN,Avengers,Spider-Men a věřte, že láska a pravda opět zvítězí. Jak také jinak ve světě dětských superhrdinů.

    Asi tomu nebudeš věřit, ale nečtu pouze superhrdinské komiksy (pokud chceš vyhledej si mě na comicsdb). Superhrdinské knihy vykrádají alespoň sami sebe, kdežto uvedené knihy pouze „útrpně“ překreslují klasická díla literatury.
    Já komiks beru jako relax a doplněk ke knihám. Nejlem totiž líný klasickou knihy, než abych si kupoval graphic classics. Tudíž mám většinu autorů (knih) co jsou tam uvedené načtené, nebo se na ně chystám.
    Tak mě prosím nekritizuj, protože nevíš o čem píšeš :-D

  57. Jen menší dotaz, o UKK v ČR jsem se dozvěděl teprve včera díky náhodě. Spidermana mám přečteného, s tímto komiksem i dvojku bych chtěl koupit, pro trojku jsem byl dnes v trafice. Jde mi o to, že jsem chtěl koupit ony dva předchozí díly ale ve více trafikách mi bylo řečeno že je vracely, víc neví, možná bude další edice atd. Máte nějaké nápady jak se k nim dostat? Krom objednávky z Marvelu, kdy je to poštovné za tuším 181 Kč a tudíž víc než oba díly dohromady ;) Díky za pomoc

  58. tak zítra vychází další, jupíííí. Iron man se blíží. :-)

  59. Tak dnes jsem si koupil Iron-mana, který ukázal, jaké další díly vyjdou příště (samozřejmě to díky wikipedii víme). To, co mě šokovalo, je díl s Captainem Americou. Ani ve snu by mě nenapadlo, že Winter Soldiera přeloží a dají tomu název Zimní voják! Málem jsem vyletěl do vzduchu, když jsem to viděl. Pochopil bych přeložení Captaina Americy na Kapitána Ameriku, což ní líp a navíc i ve filmech je tak oslovován, ale z Winter Soldiera udělat Zimního vojáka, to je na mě trošku moc. Teď jsem jenom zvědavý, jestli v celém komiksu se bude Winter Soldierovi říkat Zimní voják, nebo pouze v názvu komiksu. Třeba si překladatel myslel, že Captain America je Winter Soldier a proto to přeložil… I tak to ale neomlouvá.

  60. Nevie niekto poradit ci sa to distribuuje aj na Slovensko. Pripadne akym sposobom by sa to dalo objednat aby mi to prislo na Slovensko?

  61. Má u Iron Mana taky někdo chybu tisku, zhruba na 20. listu? Nevím, zda to mám reklamovat.


  62. Drekorian:

    Má u Iron Mana taky někdo chybu tisku, zhruba na 20. listu? Nevím, zda to mám reklamovat.

    Jop.

    Nevim, kde to reklamovat. Ani od toho nemám lístek, koupil jsem to v normální trafice.

  63. Já mám ten samý problém a též od toho nemám lístek, jelikož jsem to koupila v trafice. Na to kolik to stojí, by to mělo být v pořádku, bych jim zkusila napsat přímo na mail.

  64. Musím se doma podívat, můžete konkretizovat o co jde (ale asi je to snadno postřehnutelné) ? Zatím to vypadá že jde o vadu všech, což by bylo na žalobu a monster proces :P

  65. Tu chybu tam mám také, a dva další kamarádi ve svém výtisku také (kupováno v Brně). Takže hádám, že to bude nejspíš ve všech.

  66. potom je to jasné, jediná možnost by byla to hodit celé na hlavu vydavateli.

  67. Mám tiskovou chybu přesně na 5.straně 2.kapitoly. Kupoval jsem to v Praze.

  68. Chybu mám také, ale za mě osobně mi to nevadí (jedna stránka), tedy pokud se to už nebude opakovat.
    Je to asi proto, že se mi právě komiks Iron-man, nelíbil, příběh, kresba…., ale koupil jsem si ho protože i tak hodlám podporovat tyto Komisky ;)

  69. Zdravím,

    špatně vytištěnou stránku mám také. Kupováno v Chomutově.

  70. podpoříme je tím že je to necháme na jejich náklady přetisknout :)

  71. no mě osobně to zase až tak extrémě nevadí,samozřejmě pokud to bylo poprvé a naposled.Protože si myslím,že pokud by si to měli na vlastní náklady všechno přetisknout,tak UKK v Česku skončil na peníze .Občas se prostě chyba stane bohužel a to ne jenom v komiksech,ale i v ostatním čtivu všeho druhu.

  72. Taková chyba se stávat nemá a pokud se stane, je třeba udělat nový výtisk. Tady je to zcela jasně chyba tiskárny, takže tiskárna by měla opravenou verzi vytisknout na své náklady.

  73. Už jsem napsal českému distributorovi, což je Mediaprint & Kapa. Všichni nespokojení ať tam napíší taky, tiskne se to někde v Maďarsku, tak ať jim to hodí na hlavu, aby jim to na vlastní náklady vytisknuli znovu. Vyreklamovat to přes ně jde bez problémů.


  74. MB:

    Už jsem napsal českému distributorovi, což je Mediaprint & Kapa. Všichni nespokojení ať tam napíší taky, tiskne se to někde v Maďarsku, tak ať jim to hodí na hlavu, aby jim to na vlastní náklady vytisknuli znovu. Vyreklamovat to přes ně jde bez problémů.

    Zdravím, také jsem napsal distributorovi. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví.

  75. Je to k smíchu, protože tato chyba se vyskytla již ve zkušebním vydání, které bylo na sklonku minulého roku. O chybě byl vydavatel také informován a nic se nedělo.


  76. Doophy:

    Je to k smíchu, protože tato chyba se vyskytla již ve zkušebním vydání, které bylo na sklonku minulého roku. O chybě byl vydavatel také informován a nic se nedělo.

    Já myslel, že ve zkušebním vydání byly jen 3 díly.

  77. Doophy:

    To není pravda, ve zkušebním vydání šlo o něco úplně jiného, tu tehdejší vadu jsem oznamoval osobně a bylo o ni postaráno, v této verzi není. Tiskárna udělala jinou chybu.

  78. Votruba! Nestraš! Za 199,- Kč mi to přijde jako směšná cena … Pěkně udělané, pevná vazba … Ty by jsi to chtěl asi zadarmo ne? Tohle nechápu … Jdi si pořídit komiks do CPčka … Uvidíš, že ceny se pohybují někde jinde. Já teda jdu do všech :)

  79. Si asi myslíte, že kvůli pěti emailům budou tiskat nové vydání a zdrží se tím další, ne? :)) Chápu, že dvě kila je jako vážně dost hodně, ale tohle je trapný :)

  80. Já si celou dobu myslel, že tam bude někde chybět nějaky písmeno nebo haček, to bych jim ještě odpustil, ale tohle je sakra velká chyba. Nejhorší je, že tohle je fakt nenapravitelný a chybí tam kus dialogů a obrázky nejsou celý, což je pitomý. Tak tohle je zatím první velký nedostatek, který edice má. Jedno pozitivum to přeci má. Máme aspoň raritni komiks. ;-) ale každopádně mě to mrzí, je to neodpustitelný.

  81. Hradec Králové hlásí taky nechutnou tiskovou chybu, úplně stejnou. Prosím, pokud jste někdo s distributorem vykomunikovali co s tím, mohli byste to sem prosím napsat? Bude se tisk opravovat? Jasně, mohu si stránku sehnat v angličtině a vytisknout si těch pár bublin v originále a vložit do komixu, ale radši bych to měl v pořádku. Děkuji moc předem.

  82. IMHO by rozumné řešení bylo vložit do některého z příštích čísel přelepku. (Přelepkou už opravovala Crew nějakého Usagiho, jestli se nepletu.) Je naivní myslet sil, že se opraví celý náklad, ale tohle by bylo elegantní řešení, které je možná možné. Otázkou je, jestli je šance k tomu zahraničního vydavatele dokopat – 5 e-mailů to asi nezachrání, to je fakt… :)

  83. Ještě si můžete stránku ofotit z vydání od Crwe a nalepit to tam;-) Ale když to vezmu kolem a kolem, nevím, proč jste z toho tak vystříkaní proboha – před 10 lety se nám ani nezdálo o takových záplavách komiksů co vychází – a obzvlášť UKK za takovou cenu na kvalitním papíře v pevné vazbě a tu se furt akurát mrmlá nespokojeně!! Jo, jestli se to stane pravidlem a bude zmršený každý druhý díl, to by byla jiná, ale takhle kvůli třem panelům?? Čtyřlístek a 3xSCI-FI od Saudka na Vás jako komiksové čtení na několik let!!

  84. Odpověď od ditributora:


    Dobrý den,

    děkuji za upozornění, o tomto problému již víme a předali jsme k řešení vydavateli.
    V tuto chvíli čekáme na jejich vyjádření.

    Poškozené výtisky můžete reklamovat u svého prodejce tisku.

    Děkuji za pochopení.

    S přáním příjemného dne

    Martina Makovičková

  85. Je vtipný, jak tady každý nadává na tu malou chybu. pokud se to nelíbí, můžete si Extremis koupit od Crwe za 350 Kč. Komiks v pevvné vazně za 200 bych bral i s chybějící stranou :)

  86. Mě to jako malá chyba nepřijde. Když si to kupuju, tak s vědomím, že jde o plnohodnotný produkt. To je jako kdybych si koupil dvd s filmem a pět minut filmu uprostřed chybělo.

  87. To je tak trapny, resit takovy detaily :) Muzete si ho nechat vymenit, tak smele do toho, vy perfekcionalisti :))

  88. Určitě všichni stejně nemají účtenku, takže reklamovat to, je zbytečný. A opravený výtisk by byl kdy, že jo? Oni než se rozhoupou.

  89. Distributor by mel automaticky v takovym pripade prijmout od zakazniku pokazeny vytisky a poslat na svoje naklady opraveny. Pokud nejaky teda vydaji. Priklad…koupil sem si DVD film Apokalypsa, ve filmu byl posunuty dabing a kdyz sem to napsal distributorovi, tak rekl, ze mu disk mam zaslat a on mi posle opraveny. Tak se i stalo. Stejny pristup by mel mit distributor, pokud vyjde opravena verze. Protoze vana vetsina to ma ma z trafik a uctenku nemaji.

  90. Mně by také stačila jenom přelepka. I když zrovna účtenku mám, organizovat hromadné vracení výtisků, když nevím kolik se jich vysbírá a pak je posílat zpátky, to si myslím, že je z říše pohádek.

    Ale nepřijde mi tak úplně mimo, chtít to pěkné, i když to nestojí tři sta pade, ale jen dvě kila. Nějakou špínu při tisku, chybějící písmenko, to bych klidně oželel, ale tohle prostě někdo podělal. Nevím, co má mít cena společného s kvalitou. Spidermana prodávali za čtvrtinu a takový kiks v něm nebyl.

  91. Tak jsem si s distributorem vyměnil ještě jeden mail, kde jsem navrhl přelepku, a přišla mi následující odpověď:


    Ještě jednou zdravím,

    tak přelepování určitě nehrozí!
    Jak jsem psala, o situaci víme a řešíme jí s It. vydavatelem.
    Naše zákazníky bude informovat jakmile obdržíme stanovisko.

    Prosím o trpělivost a přeji hezký den,

    Martina
    Makovičková

  92. Aspon, ze se neco deje. Pokud se to nejakym zpusobem vyresi, mám strach o to, s jakým sledkem prijdou. Bojim se toho, ze budeme muset vyplacat dalsi dvě stovky. Pokud by to vyšlo, meli by nám to proste vymenit bezplatne.

  93. Aspon, ze se neco deje. Pokud se to nejakym zpusobem vyresi, mám strach o to, s jakým vysledkem prijdou. Bojim se toho, ze budeme muset vyplacat dalsi dvě stovky. Pokud by to vyšlo, meli by nám to proste vymenit bezplatne.

  94. Chyba je to sice nepříjemná, 200 Kč za díl není málo, ale také to není tak moc. Na druhou stranu, chápu lidi, kteří se rozhodli tak jako Já, nasbírat celou sérii, která přijde bezmála na 12 tis., že by chtěli mít všechno tip top. Doufám, že je ta chyba poslední, ale tak nějak si myslím, že poslední asi nebude… Kdo chce ať kupuje a kdo nechce ať nechá být….. Já sbírat rozhodně budu, pro mě je to pecka :)

  95. Stane se následující: Žádný nový výtisk nebude, stejně tak ani nálepka a podobné kraviny. Zkrátka se půjde na další díl, jestli se vám to nelíbí pořád si můžete koupit Extremis za třistapade od Crwe.

  96. @ Sefarim: díky
    @ Martina Makovičková: jsem zvědavý na další postup, ale zatím se chováte profi, takže jsem zvědavý, jak bude situace vypadat za týden a s čím nakonec IT vydavatel tisknoucí v RO (nebo HU či kde) přijde. Btw. ofiko stránky by nebyly? Vzhledem k ceně booků by to jistě nebylo přehnané a nikdo nechce zázraky – co vyšlo, vyjde, FAQ (viz. nyní reklamace), objednávka. Držím palce, cenově v pohodě. A btw. štvete mě, protože koupím všechno kvůli obrázku v knihovně ;-).

  97. já si tedy účtenku beru vždy a proto to kupuju jenom tam kde mě ji dají, u druhé knihy se mi stalo,že jsem měl uvnitř asi deset stránek natržených jako by do toho někdo zajel nožem.I když jsem si to v Tescu prohlížel asi pět minut,tak jsem to stejně nepoznal a objevil jsem to až doma po rozbalení.Samozřejmě,že s účtenkou mě to okamžitě vyměnili.Takže já rozbaluju jakmile projdu pokladnou abych se tam už nemusel vracet.Teď u posledního dílu jsem sice tiskovou chybu neobjevil,protože jsem se zaměřil jenom na potrhané listy ,ale to je jedno ,protože to mají stejně asi všichni.Takže jednoznačně doporučuju „ůčtenku“.

  98. Já to kupoval v trafice a psal jsem mail na jediný uvedený kontakt: marvel@czpress.cz.
    přišla mi tato pěkná odpověď:

    Dobrý den,
    vydavatel nám potvrdil chyby tisku u tohoto čísla. Budeme proto poskytovat možnost náhrady. I my máme skladem vadné výtisky, momentálně tedy čekáme na dodání bezchybných výtisků.

    Mezitím bychom Vás rádi požádali (pokud jste tak již neučinili) o:
    – zaslání fotky chyby, popřípadě účtenky
    – zaslání plné adresy, kam Vám Českou Poštou zašleme náhradu

    Omlouváme se za vzniklý problém,
    S pozdravem,

    Helena Hovancová,
    předplatné, čtenářské konto, platby předem,

    CZ PRESS spol. s r.o., Türkova 20/828, 149 01 Praha 4

  99. tak to je skvělá zpráva, co vy na to? :-) takže z toho vyčtu, že účtenka snad ani nebude potřeba, nebo jo?

  100. no to je přece nesmyl,zaslání fotky chyby,když tu fotku i můžeš opatřit kdekoliv a u kohokoliv kdo si to koupil.Takže bez účtenky si myslím ,že budou mít všichni smůlu,i když je to jejich chyba a měli by jí napravit,tak stejně prostě jenom naproti dokladu o koupi a ne jenom nějaké fotce a adrese.To by se tam mohlo o reklamaci přihlásit spousty lidí kteří ani neví co to je komiks a jenom by toho z neužívali.Vemte si to každý z vás za sebe,taky by jste někomu něco vyreklamovali,kdyby jste od toho člověka neviděli účet,že si to u vás koupil a argumentoval by nějakou fotkou,já teda ne?Takže zase prostě opakuju,bez účtenky ani ránu,lidi nebuďte naivní

  101. Karel…to co říkáš je pravda, takhle to prostě je, ale když to ta paní sama napsala, tak tu šance je, že to bude bez uctenky stačit. Uvidíme no, jak to dopadne.

  102. Každopádně jsem se z tyhle nepříjemný věci poučil a odteď si ty účtenky budu kdykoliv brát. Chybama se člověk učí.

  103. Přišla odpověd, že se jedná o objednávku a budou po mě chtít zaplatit cenu dílu + 191 Kč manipulační poplatek xDDD
    Posílal jsem pouze fotky.
    Teď mě omluvte musím to jít stornovat….

  104. Také jsem se díky Kompletu poučil, že si mám vzít pokladní doklad, pokud nakupuji v trafice. Pokud si ho nevyžádám, tak ho standardně nedávají :-(. Nicméně bych viděl vstřícné gesto v tom, že by vyměnili poškozený komiks za nový. Kus za kus bez jakéhokoliv dokladu.
    Jinak pokud nemáte doklad, ale máte svědka, který v prodejně dosvědčí, že jste to v daný den a prodejně zakoupil, tak se jedná o regulérní reklamaci (stačí vygooglit). Obchody si vedou účetnictví, tak to mohou dohledat.
    Pokud jste to už někdo vyreklamoval přímo u vydavatele, prosím napište. Děkuji.

    Ještě poznámka k tomu, že co chceme u tak levného komiksu. Chci u tak levného komiksu minimálně tiskovou kvalitu. Ve skutečnosti nevíme, jaká je marže. Byť je nám předkládáno, jak se komiks v takovém rozsahu nemůže vejít na cenu 200,- a nebo, že je minimální marže.

  105. To Nemesis_10 (#123):
    Odpověď mi přišla, zřejmě, stejná ve 3 hodiny ráno, ale jedná se o automatickou odpověď určenou pro objednání nových čísel.

  106. Mne taky prisla stejna automaticka zprava, tak jsem se zeptal co to znamena, protoze jsem mel z toho obavy. Ted cekam na odpoved.

  107. Tomino: No oni to tisknou v rumunsku a neni rpoblém se dostat pod 200 Kč i v čechách. Natož v rumunsku. Otázka je spíš kolik stojej práva, kolik překlad, reklama atd. Ale třeba Luther při 2000ks nestojí vytisknout víc jak 150,- (odhadem). Hustý spíš je, že to pustili do oběhu. Musel si toho totiž někdo všimnout na osvitovejch deskách, pak tiskař když to tisknul, řezač když to ořezával a lidi v knihárně když dávali do kupy vazbu a snášeli to. Spíš se na to v rumunsku podle mě vysrali, než aby to přetiskli a tiše doufali, že jim to projde a voalá, neprošlo .o)

  108. KLAUN_DOMINANT: „a voalá neprošlo“ .. a to říkal kdo že to neprošlo :-))
    podle mě to dopadne tak, že se na nějaké reklamace vykašlou, komu se to nebude líbit tomu vrátí peníze za danou knihu a je vyřešeno :-) stejně si to můžeš koupit od Crwe :-))

    ale souhlasím s myšlenkou že si toho v tiskárně všimli, ale prostě to poslali s tím že to nějak dopadne..

    na jednu stránu chápu že to někoho štve, ale na druhou stranu nechápu ten humbuk kolem.. o kolik jde oken max 5 oken .. a vy to řešíte jak by se knihy po otevření rozpadaly a nedali se vůbec číst… Ti schopnější si to dotisknou.. ostatně existují komiksy (známky, peníze) u kterých se za tiskařskou chybu platí zlatem :-) :-)

  109. Podle toho, co odepsali z czpressu, tak by měli pracovat na opravě a pak by to měli vyměnit za vadný kus.

    Nemyslím si, že jde o nějaký humbuk, ale spíše konstatování a dotaz, jak to řešit. Pro mě, bohužel, je jakákoliv kniha svatá a komiks ještě svatější :-). A proto vyžaduji nějakou úroveň zpracování. Nevadí mi, když bude nějaké písmenko chybět, ale už mně vadí, když budou přehozené stránky a nebo deformované obrázky. Chápu, že to někomu nevadí a závidím jim, také bych chtěl být tak v pohodě.

    Ještě by mě zajímalo jaká je norma, až Vám to bude vadit, 10 oken po sobě? 5 oken na 3 stránkách?

  110. Otázka zní: Koupil bych to, kdybych věděl, že je tam takhle zkažená stránka?
    Moje odpověď: Nekoupil.

    Takže pokud výrobek nebyl jasně označen jako vadný s uvedením vady, jedná se o rozpor s kupní smlouvou, a máte nárok na výměnu nebo vrácení peněz.

    To, že výrobek měl dobrou cenu, je úplně irelevantní. Opravdu nechápu některé lidi, že si nechají kálet na hlavu a dělají, že jim to nevadí. Nebo jim to fakt nevadí? Nevěřím. Když si koupíte novou škodovku v akci za 200.000 a zjistíte, že má vadu, třeba nejede víc, než 80 km/h, taky si řeknete, že to neva, protože byla levnější? Koupil jsem vadnou knihu – nám to nevadí. Úředník mě buzeruje – nám to nevadí. Politici mě okrádají – nám to nevadí. Lidi, proberte se!

    Vzkaz pro vydavatele:
    Já osobně jsem s UKK skončil, dokud nebudu mít v ruce zdarma opravenou knihu. A jestli hodláte vydat opravu až za nějakou dobu, poté, co už mi v trafice utečou další čísla, skončil jsem taky.

  111. Já osobně jsem koupil a knihu ani neotevřel.Četl jsem první vydání od Crwe a nezaujal mě Iron man natolik,abych jej četl znova.Takže mi je to fuk,mám tenhle kousek jen kvůli obrázku v knihovně…

  112. To je fakt k smíchu… no, jsem zvědav, jak si to vyřešíte :) Ale dělat z toho takovou estrádu? :D

  113. Hmmm, docela humbuk pro nic. Mě to teda nevadí. Pokud to opraví, koupím si opravenou, ale poškozenou si nechám.

  114. Jasně , jen do taliánů , do konce tejdne ať je to v cajku jinak budou občanský nepokoje , všech pět lidí vyjde do ulic .
    Kucíí měli byste se jít trochu ven proběhnout taky .

  115. TOMINO … Naprostý souhlas.

    Jo a silně nepoctam s tim, ze do tejdne máme opravenou knihu, dyt to jsou Rumuni :-D

  116. > Dobrý den,
    >
    > tuto náhradu budete zasílat za poplatek?

    Ne – jak uvádíme v podmínkách, poplatek se týká pouze objednávek, nikoliv reklamací.
    S pozdravem,
    Helena Hovancová

    Tak vidíte. Pravda, jako obvykle, náleží někde uprostřed. Není třeba si nechat kálet na hlavu a není třeba dělat nepokoje. Pokud to opraví, pošlou vám Českou poštou zdarma náhradu na adresu, kterou jim pošlete. Stačí fotografie chyby a případně účtenky. Výtisk s chybou si můžete nechat.

    Happy end, ne?

  117. Je to super zpráva, teď jen čekat kdy dorazí nový výtisk a jestli vůbec. Schválně jak dlouho budeme čekat. Nezávidím jim to hromadný rozesílání, mají toho hafec :-D 20.3. Vychází další, tak snad se to nebude opakovat.

  118. Torene,Doophy a yogi naprostej souhlas s vámi a co se týče pana Marka ,tak toho vůbec nechápu co sem tahá za nesmysli o porušení kupní smlouvy,o irelevantnosti dobré ceny a srovnávání vadné škodovky s vadnou stránkou knihy,nevím o co se tu snaží.A už vůbec nerozumím tomu jeho rádoby vzkazu pro vydavatele:cituji pana Marka Viz.výše(Vzkaz pro vydavatele:
    Já osobně jsem s UKK skončil, dokud nebudu mít v ruce zdarma opravenou knihu. A jestli hodláte vydat opravu až za nějakou dobu, poté, co už mi v trafice utečou další čísla, skončil jsem taky.)……konec citace.

    Takže pane Marku ať vám ty další čísla klidně utečou a klidně s UKK skončete,jenom doufám,že kvůli takovým jako jste vy u nás neskončí celý UKK.

  119. to Tooren, Doophy, yogi, Karel a podobní: Mám malé dítě, které strašně rádo kreslí fixy do čehokoliv, klidně i do comicsů. Nemohli bychom se domluvit na návštěvě u vás? Slibuji, že dohlédnu na to, aby vám v žádném vašem comicsu nepočmáralo více než jednu stranu, a to vám přece nevadí, takže kolem toho nebudeme hysterčit, ne?

  120. MB – Ano,hysterie to je právě přesně to slovo,které jste vy a vám podobní rozpoutali,kvůli jedné vadné stránce v knize.

    A srovnání s počmáranými stránkami od dítěte a vadou tisku mě příjde ubohé a stupidní,no ale možná to koresponduje a je na úrovni vašeho momentálního duševního rozpoložení,jinak si to nedokážu vysvětlit

  121. Karel: Co napsat na Váš věcný a velice odborný argument. Snad jen, že jste měl pravdu a všechny své oponenty jste zadupal do země….

    Je to jen jedna zku—-á stránka a to v celém nákladu. Jedna stránka neznamená konec světa a přece se nebudu chovat jako pan Marek, který si nadiktuje za jakých podmínek bude dál kupovat UKK. Chování pana Marka bych typoval na puberťáka, ale že pan Karel (otec od rodiny) použije srovnání s dítětem je velice překvapivé.

    Tímto ze své strany uzavírám debatu na toto téma. Pěkný večer všem…

  122. MB: tak jo stav se, ale jako Ty a pár jiných pak budu chtít od tebe fungl nový komiks celý a ZADARMO …
    což u některých nevím jak uděláš :-)

    a když sme u toho čmárání do komiksů.. představ si že nějaký JO BARR mi počmáral Vránu a já na to čekal tři hodiy až mi ji počmárá a ještě sem mu za to poděkoval a myslím si že tím komiks na ceně spíš získal než ztratil :-) :-) :-)
    (některé uvahy některých lidí mě přivádí na myšlenku zdali sem se zbláznil já nebo oni)

    btw. Marku a ty doufáš že oni by Ti zadarmo dali novou škodovku a ještě ti tu starou nechali že? :-))
    mno co dodat: „good luck in your life“

  123. Nevěřím svým očím.

    To je vážně pro cool borce jako Doophy, Karel a mnozí další tak těžký pochopit logiku „výrobce vyrobil produkt s vadou, já ho koupil, aniž bych na vadu byl upozorněn –> žádam odstranění vady“? Komentář 130 od Marka myslim uhodil hřebíček na hlavičku. Uvažování ve stylu „nechám si srát na hlavu a nevadí mi to, se stim smířim, jsem totiž tvrďák“ mi připadá tak zoufale „typicky české“, že je mi smutno (a to mi dřív bývalo smutno spíš z keců, že něco je typicky české. Inu, vývoj.).

    Dobrá zpráva pro vydavatele: Příště ať vyjde UKK klidně třeba jen s polovinou textu přeloženého do češtiny a s půlkou třeba v maďarštině, vždyť je to levný, kupujte to. A kdo si stěžuje, je nějakej moc nóbl a zatahuje sem „nesmysli“ s kupní smlouvou, chová se jako puberťák a je hysterickej. Seems legit.

  124. Jenže ta reakce je hysterická. Vydavatel se na to nevysral a neřekl „máte smůlu“ – naopak zareagoval a slíbil výměnu, až dojde z tiskárny opravený výtisk (otázkou je kdy), takže nechápu ty lynčující reakce. Pro některé je asi problém si počkat… ( u testovacího vydání vyšel Extremis taky s chybou a Hachette, protože opravu neplánoval, tuším vracel zájemcům peníze).
    A taky patřím k těm, pro které vada nepředstavuje zásadní problém – fakt jsou tři nečitelné bubliny takovej průser, který vám nedá spát?

  125. Také si myslím, že některé reakce jsou moc emotivní, byť patřím ke skupině, kterým chyba vadí.

    A Lenny má pravdu, že není důvod k lynčování, jelikož distributor slíbil nápravu.

    Pojďme se raději těšit na zítřejší vydání, mimo těch, kteří si ho nekoupí :-)

  126. Já se musím smát, protože kdybych si to tady nepřečetl, tak jsem si té chyby ani nevšiml :DD Jinak Iron Man byl zatím nejlepší díl :)

    A ještě jak tu někdo psal, že to nikdo nekupuje. Já žiju v Děčíně a hned ve středu ráno je problém ve stáncích komiks sehnat, protože je rozebraný :)

  127. Tak až to někdo úspěšně zadara vyměníte tak dejte echo

  128. Já prostě zítra kupuju zase a ten kdo ne ,tak je mě to úplně jed no,alespoň zbyde pro někoho jinýho,kdo nad tím neohrnuje nos.Takže pane Marku a vám podobní ,seďte si doma na zadku a buďte naštvaní na UKK je to jen vaše věc čus.

  129. Mě jde hlavně o to, že ta chyba není fatální! Kdyby to mělo dejme tomu posranou a nečitelnou celou stránku. Stránku třeba vytrhlou, zcela zdevastovanou či cokoliv – také mi to vadí. Ale tohle je s prominutím kravina! A stala se poprvé!. A vlna hysterie, která říká : nebudu kupovat – dokud nepošlou novej! To je fakt smutný, žalostný a směšný! Srát na hlavu si samozřejmě nehodlám, ale tohle je trapný, sorry lidi.
    „Typicky české“ je právě to, že si pořád jen stěžujete a nic neoceníte… a to mě fakt mrzí.

  130. 150 komentaru o hov…..ne. Budme radi ze nam sem ty comicsy hrnou. Pred par lety by jsme dali cokoliv abychom si to mohli precist. Ja jdu koupit zitrjsi dil uz radsi v 5:30 abych mel jistotu :)

  131. tak jako fanda superhrdinu ve filmech co vysly od marvelu a budou vychazet tak jsem si koupil tento ultimate komiks iron man extremis (minule dily jsem nestihl coz je bohuzel skoda – mezi nimy byl avengers na ktery jsem se tesil ze vyjde) tak jako iron man komiks vybornej i cena je vyborna a hlavne to udelalo obrovskou radost jen doufam ze az skonci tadyta edice ze dc komiks taky vypusti do sveta tu nejakou svoji serii byl bych potesen co vy na to ?

  132. jirka: starší díly UKK se dají dokoupit v komiksových speciálkách

  133. dneska jsem se stavil do trafiky kde jsem si Iron Mana koupil a dostal jsem i zpětně paragon takže žádný problém nevíte někde kde mam napsat ohledně té reklamace toho komiksu dík za odpověd

  134. Proboha nechte té neplodné debaty a jednom zkurveném pruhu na jedné stránce. Kdo chce si to vymění.

    Zrození Venoma je v batohu a díval sjem se, že to znám ze starých známých vydání od Semicu, akorát s novým překladem, kdy Hobgoblin je Hobgoblin a ne Zlý duch či Mátoha;-)

    Marvelsuperhero mě už moc neberou, ale UKK si posbírám komplet, líbí se mi to provedení i cena a tento díl jsen si ze sentimentu už prolistoval a znám to jenom po to co u nás vyšlo, myslím, že po číslo 26 od Semicu, série pak pokračovala Hobgoblinem, zde jsou navíc 2-3 sešityz dalších období, které se vztahují k Venomovi a jedno z nich je výroční třísté číslo, no zajímavé, jen ze sentimentu se na to budu muset mrknout důkladněji.

  135. Jak se zpívá v té písničce:
    „Jedeme dál, cesta nekončí….“
    I v dalším díle Marvelovské série, nyní s číslem 5., pokračuje, hmm… nedoruzemění mezi vydavatelstvím (nakladatelstvím) a Kompletací xD
    Alespoń já mám totiž sešit vložený do desek opačně.
    Začíná na konci a ještě obráceně :-D

    P.S.: Samozřejmě mi to nevadí, přečtu i tak ;)

  136. to je nějaká verze über comicsu, ne? to bude schválně :-)

  137. Mno nevím :-D je to možné
    Ale například orig. japonské komisky také začínají na konci (jdou pozpátku) ale nejsou vsazeny obráceně do desek ;)
    Však jak zakoupíš uvidíš ;)

  138. @Nemesis_10: Je to nepříjemné, ale tentokrát je to ojedinělá chyba.

    @Karel: Musím poděkovat za tip. Tentokrát jsem výjimečně rozbaloval už za pokladnou a musím, říct, že se vyplatilo. Sice jsem jako blbec prolistoval celou macatou knihou (nic) a pak najenou se chci podívat, co je to za číslo v sérii a prasklina přes celou vazbu. Mrška nebyla přes ten karton, co je to s ním balené, vidět. Takže, dík za inspiraci.

    @Hanss: Můžeš napsat na marvel@czpress.cz nebo helena.hovancova@czpress.cz. Bacha, přijde ti mail, že objednáváš za 199 + 191 Kč, ale je to plk.

  139. :-O Tak to je naprd :-D
    Třebas se ještě někdo objeví :,(

  140. zdravim, ad jeste ten nekonecny spor ad iron man extremis bug – chybicka se vloudi, alespon ze ne na nejakou rozmachlou (nebo akcni) scenu – kazdopadne i tak ale zamrzi, nicmene prehnane hanit vydavatele za to nebudu, i kdyz nahradu bych rad uplatnil… naposled tedy – vypada to ze bude mozne vyreklamovat i bez dokladu o koupi? postaci tedy email s fotkou chyby na helena.hovancova@czpress.cz ??? predem dekuji za odpoved („jo“ postaci;)

  141. joa jeste me trosku prekvapila absence prologu – tedy toho co se stalo predtim, nebo si toho nikdo z vas nevsimnul?

    jinak je skvele ze u nas vychazi takova serie kompletu ve skvelem provedeni a za rozumnou cenu, akorat mi to obcas prijde trosicku nevim jestli odflaknute nebo sesite horkou jehlou – hlavne teda ne primo citovany text v bublinach ale postranni texty, transparenty, technicke udaje na obrazcich – to vsechno pocestene obcas ulitava, prekryva a to nemluvim o tom ze to jsou vesmes blaboly :) ale jak rikam – nebudu prehnane hanit, je to jinak vpohode…

  142. Právě jsem Zrození Venoma rozbalil a co mě nečeká? Starší komiksy od Semicu!!! WOW!!! Sice jsem si myslel, že celá kniha bude v podání McFarlanea z jeho Spider-manovského období, ale víte co? Tohle je ještě lepší! Sice mám všchny Semické Spider-many doma, ale už se začínají vlivem toho zasr… času tak nějak rozpadat… Takže já jsem překvapený více než mile!
    to IOB: já prolog mám, tak nevím, jestli je chyba jen na tvém přijímači

  143. Mam stejnou zkusenost jako Foo – je to vcetne prologu a i vazba je ok. Vypada to tedy, ze jim snad unikla pouze cast, ktera se nepovedla…

  144. Komiks sbírám od začátku UKK! Jasně, že ty hrdiny znám, ale jestli je to od Semicu, nebo od Pepiků … to nevim. Vše je v naprostém pořádku. Sice v poslední kapitole na jedné, nebo dvou stránkách je pod českým přepisem vidět původní anglický text, ale jako chybu bych to až nebral. Jediné co mi tak trochu mrzelo … bylo to, že tam chybí prostě konce :) Jako Přečíst si pár řádků o tom, jak to bylo a nevidět obrázky? :) Jinak opět velice povedená záležitost. Co mě ještě dostalo je ovšem to, že se mi to všechno začíná zase míchat (celý děj Marvelu a propojování příběhů různých hrdinů). A otázka číslo dvě. Zda až budeme mít ty knihovny od č. 1 do č. 60, tak zda ta propojenost příběhů bude takhle hezky po sobě, nebo rozházeně. :) Ale jinak parádička a už aby byla přespříští středa s Thorem :)

  145. pravěsi u pc čtu spidermana zrození venoma a není to tak špatný jako ostatní díly.

  146. Přidávám se k „Natěšencům“, kteří oslavují příchod Straczynského Thora (6.3 2013)


  147. DAVID:

    pravěsi u pc čtu spidermana zrození venoma a není to tak špatný jako ostatní díly.

    Předchozí díly mi špatný nepřišly! :) Ale rozhodně se hodně těším na další díly. Už aby bylo 6.3. :D

  148. ad. Venom

    btw je fajn, že to přímo navazuje na Tajné války: Spidey proskočí s Connorsem portálem, a příběh pokračuje. Pecka. Teda až na to, že byl tehdy v omnibusovém přídavku „What If“ na asi čtyřech stranách vyspoilován celý děj Zrození Venoma. Ještě, že si ho už moc nepamatuju… :)

    A na Thora a Hulka se těším fakt hodně, řadu jsem objevil před týdnem.

  149. Venom je úplně paradní jako by jsem se vrátil nejmín o 15 let zpět kdy jsem Spidiho od Semicu sbíral

  150. Já nevím jak vy, ale já mám tam tu stránku s tou rekapitulaci děje. Tady někdo psal, že to tam neměl ;-)

  151. chybejici rekapitulaci deje asi mysli u ironmana, ale tam nema snad byt, kdyz se jedna o restart serie.
    Jinak ja kdyz si knihy poskladam do knihovny, tak hrbety nesedi, hlavne x-meni a venom jsou mimo. To se bude finalni obrazek na hrbetu „vlnit“ zamerne, nebo je to chyba?

  152. Čísla (a obrázky) na hřbetu vyjadřují chronologii (1 by měl být nejstarší Demon in the bottle a 60 Siege). Vlní se to záměrně

  153. Na celé sérii mě jen mrzí že vůbec nedojde na Silver Surfera (pokud jsem se tedy nepřehlédl). Nejdříve jsem se zaradoval protože obálkách je k vidění v malých ilustračních čtverečcích, ale pak jsem zjistil že nic nebude. Škoda téhle zbytečné (prázdné) „návnady“.

  154. zdravím,
    chci zeptat: Cpt.America – Out of time-winter soldier 1, co vyjde teď po Thorovi, je obsažen v omnibusu od BBartu?

  155. Zdravím,
    tady u nás nikde nedostali číslo 4, bůhví proč. Jestli někdo ví o nějaké trafice v okolí Vsetína, kde to berou a mohli by mít, budu vděčná za info na mail: manahime193@gmail.com
    Díky.

  156. Zakoupeno a přidávám se k doporučení rozbalovat přímo v trafice či u stánku. Já tak učinil až post off a k mému nemilému překvapení byla zadní strana hřbetu částečně prasklá. Nijak dramatické, ale přesto zamrzí

  157. Také jsem rozbalil knížku hned na pultě a (aniž bych to nějak s prodavačkou řešil, protože nerad dělám zbytečné věci) musím konstatovat tři cca centimetrové rány (kolmo shora úder na horní hranu desky = centimetr široké zploštění hrany, úder rohu druhé knížky před zabalením = záděr na zadní desce… a hřbet jsem zatím neměl úplně čistý prakticky u ani jednoho čísla) , které evidentně utrpěla při manipulaci před nebo během procesu balení. Přitom způsob, jak je předkládána na pultě přímo evokuje pocit, že by měla být panensky neposkvrněná..:o)..prostě se s ní výrobce nemazlí..a pokud k tomu připočteme (podle mého názoru) k poškození dost náchylný design tvrdých desek, tak se asi budme muset smířit s tím, že kupujeme spotřební zboží, nikoliv sběratelský klenot. Já osobně jsem ortodoxní sběratel, zakládám si na tom, aby moje knížky a sešity vypadaly jako nové, tady jsem ale rezignoval a beru situaci takovou, jaká je a zboží tedy takové, jak se nabízí. Největší obavy mám z praskavých zvuků, které se z každého čísla linou při otvírání..doufám, že jde jen o jednorázový jev při prvním otevření a nikoliv počáteční krok k procesu zlomení či jiné destrukci vazby…jak říkám, doufám..

  158. Davies182: VELMI zjednodušeně – Thorova civilní identita. Prostě se na veřejnosti pohybuje jako Donalda Blake a když chytí/přivolá kladivo tak se změní v Thora.

  159. Thor: Znovuzrození:
    Pro mě zatím nejlepší Marvelovka, těším se na pokračování ;)

  160. Lenny: Paráda, dík. Zmátlo mě to, protože jsem si dlouho myslel, že Thor je prostě Thor a žádnej cover nepotřebuje ;). Holt mám zatim načtený/zkouknutý jenom všechny věci z MARVELu, co vyšly v češtině…

  161. Je to prostě bomba !!! Nejvíce se nemůžudočkat na toho Wolverina ! odpočítávám ci dny na kalendáři než vyjde :)

  162. WildBear: bohužel souhlas . Venoma jsem měl vzadu škráblýho, Thor ted škrablej uplně na stejným místě. To už není náhoda. Daň za tisk v Rumunsku :-(

  163. Já mám svýho vlastního trafikanta, kterej mluví sprostě a všude má vystavený porno a u něj jsem si UKK zamluvil a vždycky ho dostanu v perfektním stavu…. plus několik šťavnatých výrazů jako bonus…. to když probíráme politickou situaci a taky život prodavače v trafice, kdy mu cpou časopisy, který stejně pak musí vracet a taky chuligány, co k němu choděj na kusovky a pak mu v noci rozbíjej okna stánku, když jim ji nechce prodat.

  164. co se týče toho poničení obálky se přikláním na názor ohledně spotřebního zboží, ale to neznamená že se s tím hodlám smířit. Už tady někdo to hodil trafikantovi na hlavu poté co to rozbalil?? Přeci jen jsme v čechách tak by mě zajímalo jeho reakce a zda ochotně nabídnul k vybalení další kus nebo se cukal.

  165. Tak to bacha, poničené vazby dle mého názoru nebudou problémem tiskárny a už vůbec ne Hachette, ale spíš výhradně prodavače. Ti, co trafikantům ráno dovážej zboží, se prostě k UKK v těch hromadách tiskovin chovaj jako k novinám, tj. házej s tím, kopaj do toho, aby si udělali místo před stánkem, válej to po asfaltu… žádná novinka. Já odebírám v knihkupectvích a naprosto žádný problém. Škoda, že někomu nezbývá než být odkázán právě na trafiku…

  166. Davies182: Já to mám poničené při koupi v knihkupectví, takže tvoje torie má mezery. Navíc je nesmysl, aby byla výraznýma rýhama poškrábaná zadní část knihy od házení a kopání do knih, když je zezadu kniha obalena kartonem. To by musel být poškozen i ten tvrdý karton a to nebyl.

  167. je v podstatě jedno ve které fázi cesty z tiskárny ke konečnému spotřebiteli poničí…manipulace bude podle mého u všech částí řetězce stejná( a rozhodně to nebude jako k míšeňskému porcelánu).

  168. prosím vás, dejte sem nějaký odkas kde ukazují pár stránek z toho wolverina, nemusejí být česky, to snad ani nejde najít, ale kdyby jste něco našli tak to sem dejte :)

  169. Lze nekde zjistit v jakem roce byl konkretni komix vydany? U prvni knihy to bylo napsane vzadu na kartonu, ale u dalsich to nikde nemuzu najit. U venoma to teda je na obalkach sesitu, ale u Thora nikde.

  170. Fidus: pokud se nepletu tak ty sešity co jsou v té knize vycházeli v letech 2007-2008.

  171. Tak to já jsem ještě s UKK žádný problém neměl.Iron mana nemám.

  172. Co se týče desek a vazby, tak jsem zatím žádný problém neměl. Kupuji stále ve stejné trafice a vše v pořádku. Jenom by mě zajímalo, jestli taky máte v Thorovi cca ve třetině knihy, v momentě kdy k Asgardu přijedou policajti a Thor vyzvedne Asgard ze země, prázdnou bublinu u jednoho z policistů?

  173. Adam: prázdnou bublinu tam mám také…bral jsem to že je policista u vytržení neschopen slova :)

  174. ad thor) koukal jsem jak blazen, zadnyho jsem zatim necetl, film jsem nevidel, pac tema mi prislo jako hrozna konina, ale naopak :D
    po spajdym versus venom, kterej me zatim nejvic potesil (mam rad ty stary komisky jak jsou krasne naivni, kurva, o tom by to melo byt, komiks muze byt realny a brutalni – ostatne dnes to je celkem norma a posledni dobou me to dost nebavi, proste uz to neni ono – naopak radsi se vratim k naky stary pecce v podstate pro deti :D viz treba star wars :D , ale tydle stary veci jsou proste krasne odpocinkovy, proste lepsi :D pro me :D ), tak ale ten thor mi prijde naprosto originalni a zajimavej :D nevim :D to jsem necekal :D
    ad skody) zatim jsem mel poskozenej jen hrbt avengers a koukam ze si muzu gratulovat, zdrc :D :D :D :D

  175. Kvalita – tak s těmi neustálými chybami už mě začínají pěkně štvát. Nejdřív IronMan a teď zase nějaká prázdná bublina a rozostřená obálka u Thora. Nízkonákladový tisk…
    TinTin tištěnej někde v Číně, UKK v Rumunsku. To jsme to dopracovali.

  176. JJ, tak bublinky jsem si ani nevšiml.
    Jinak se také přidávám:
    1. Iron-man: Extremis = rozmazaná stránka
    2. Spider-man: Zrození Venoma = špatné vložení sešitu do desek; čte se odzadu (jako komiksy z Japonska xD) ale bohužel i vzhůru nohama x(
    3. Thor: Znovuzrození = prázdná bublinka ( ale tak asi si každý domyslí, co by se tam za jediné slovíčko hodilo xD)

    Jestli se vůbec někdy dočkáme těch reklamací, tak si nechám reklamovat asi jen toho Venoma a Iron-mana. :-)

  177. je to holt kluci nízkonákladová sypačka do trafik, s kterou se nikdo moc nesere, aby z toho měli nějaký zisk. Thora mám v pohodě, do Ironamna jsem si nafotil ten jeden list z vydání Crwe, furt za ty 2 kila mi to přijde jako geniální věc a kupovat budu i dále. No a jestli jich bude fakt 60, tak budu čumět (=myslím si, že to nedofinišujou….ale přeju si to)

  178. Ta prázdná bublina je tam i v originále takže pokud to neposral před 6 lety Marvel tak stím UKK nemá nic společnýho .

  179. Jasně,že jo prázdná bublina je v pořádku a má tam být.

  180. kdyz jsme u tech chyb – u x menu je na strance, jak je predluva toho Lupoie, dole napsano „obsahuje uncanny x-men 129-137“, to je samozrejme blbost (129-137 tipuju, ze bude dark phoenix saga, ale googlit se mi to nechce), na zadni strane knizky uz je to dobre.

    takova nerdovska drobnost :)

  181. a jinak je bouzel videt, ze napr ten Thor je jenom zacatek pribehu a neni jasny, co se bude dit dal. Tak jsem na tabletu hupsnul na comixology a docetl si zbytek JMSova Thora…. ty dalsi dily jsou super, ale ke konci to trochu ztraci stavu. Zaverecne tri issue pred Siege psane uz nekym jinym mi prisly az misty nedustojne k Asgardanum, ale ten pribeh to aspon zakoncilo dobre.

    No nic. Cas delat neco uzitecnejsiho, nez cteni marvelovskych komiksu :)

  182. Problém s obálkou nemám. V porovnání s předchozím číslem je Thor nějaký takový jako slabší po stránce stránek. :D Prázdnou bublinu u polišmana … kámo v tu chvíli bych sral do trenýrek … takže to snad ani chyba není, nebo ji tak neberu. Moc se mi líbila kresba. Byla úžasná. Na můj vkus prostě dokonale komiksová. A jak tu bylo řečeno o té naivitě atd. Souhlas :)

  183. Mám knihy postavené v poličce vedle sebe a přijde mi že ten obrázek nějak nejde k sobě(teďka nemyslím opravdu to že k sobě zatím nepasuje páč jsou čísla rozházená). U několika knih je jasně naznačený okraj obrázku a drží pěkně linii, ale pak tam vyloženě jedna kniha nezapadá. Tuším, že to jsou avengers rozpad, jediná teorie co mě napadla že mi byl prodán kus z té zkušební série, která je trošku mimo. Jak to máte vy? nebo nemá někdo odkaz na celkový obrázek? kdybych měl blbej kus tak by mě to mrzelo, kupuji to od „reeedice“

  184. Dan Černý : To omeť prachovkou , to ti v trafice zpátky nevezmou .

  185. Mám dotaz proč je v komiksu thor reborn Loki holka??Já jsem zvyklá že je to kluk tak mi to příjde divné

  186. Claroline: Prostě se znovuzrodil jako holka – nic víc než Straczinského záměr v tom nehledej (za pár čísel už to bude zas kluk).

  187. pavučinu tam mám taky, ale celé je to šoupnuté…i to číslo booku je v jiné výšce než ostatních. To mě vedlo k té teorii o koupení původní promo edice a ne nového tisku.

  188. šuplérou jsem to neměřil, ale vidím že to není jen „nedostatek“ u mě. Dík

  189. Tak X-Meni přečteni a už aby bylo 17. dubna a za ty peníze to stojí….je prostě škoda, že tady u nás je tak malá komunita lidí, které to zajímá a tak k nám dojde takové minimum komiksů….jeden z mála důvodů proč bych chtěla žít v americe :D

  190. Bára: to není pravda, komiksoví základna je už dost velká a roste, roste, komksy vycházejí jak o život a to „minimum“ co u nás vychází je v podstatě vyzobané to nejlepší ze světové produkce – v Americe by ses akorát plácala v oceánu balastu, a složitě hledala, co se oplatí kupovat (a stejně měla peníze jen na zlomek produkce) – tady to je jednoduché, vychází to nejlepší a ještě z toho si většina vybírá.

    Jinak já mám UKK Captaina Ameriku v batohu, je tam napsáno, že to je první část, ale v celkovém přehledu nevidím, že by měla vyjít i část druhá…nebo jsem slepý?

  191. to Kapis:
    Taky jsem to moc nepobral :-)
    ale pokud jsem si všiml na obalu knihy je i jiný obrázek než je na kartonu zezadu (kde je uvedeno co dál výjde)…

  192. kapis: měl jsem za to, že by pokračování vyjít mělo a někde jsem i takovou informaci četl. Nicméně na wiki to v přehledu nevidím takže budeme trpět za to že se jedná prostě o nakouknutí pod pokličku.

  193. Pokud recenze, jejíž odkaz přikládám (http://www.sidekickcast.com/?p=6338) odpovídá tomu, co měli vydat, tak asi skutečně vydali mimo plán první knihu, protože dle recenze měla být v kompletu druhá kniha (technicky :-)). Ale je to jen ode mě konspirační teorie, jelikož nejsem znalec Winter Soldier.

    Technically this is book 2 of the Winter Soldier story, with the first part chronicling the events leading up to the Philadelphia bombing, the discovery of the identity of the Winter Soldier by Sharon Carter, and the death of former Bucky Jack “Nomad” Monroe. The book reprints issues 8-9 and 11-14 of Captain America.

  194. Tomino: Máš pravdu, je to evidentně vydané mimo plán platný pro Anglii. A verim, ze bude i druhý díl, kde se skutecne vyskytuje Zimní voják, a který bude identický s tím, co vyšlo v Anglii s číslem 44 na hřbetu (viz ta recenze na sidekickcast.com). Teď je jen otazka, který komiks to „odnese“ a bude nahrazen Zimním vojákem, částí druhou. Kéž by to vydavatel okomentoval, ať máme jasno.

  195. Tak podle mě by to byl dobrý tah, kdybysme se dočkali obou dílů. Také jsem se divil, když jsem dnes ráno v trafice koupil Winter Soldiera a bylo tam napsáno první díl. Řekl bych, že druhého dílu se určitě dočkáme, proč by tam jinak psali první díl. Dle mého názoru by druhý díl mohl být nahrazen knihou/knihami, které nejsou u nás známé (např. Captain Britain, Ultimates, Marvel Zombies atd.). Já bych takovou změnu hodně uvítal, protože radši budu mít v poličce hrdiny jako je Spider-man a Captain America, které znám, než Captaina Britaina, o kterém nevím takřka nic. A navíc by ta změna znamenala, že se konečně někdo začal zajímat o český trh a zjistil si, jaké postavy jsou zde známé a populární :-)

  196. No neřekl bych že ultimates u nás nejsou neznámy když vyšly 4 knihy ale když už to budou muset nečim nahradit tak ať je to něco co u nás už vyšlo X-meni nebo tajný války , Capa Britaina ať tam nechám na toho se těším zvlášt na Captain Britain and MI13 .Jinak potěší že je to první číslo co nemá snad žádnou vadu .

  197. tom99 – No vidíš, a já zase ocením takové kusy, jako Marvel zombies, Cpt. Britain, She-hulk, 1602,Doctor strange a hafo dalších, které by u nás asi nejspíš jinak těžko vyšly…Navíc Cpt. America už má česky tři pěkně macaté omnibusy, o množství komiksů se Spider-manem v češtině ani nemluvím…Nic proti nim, jen ať toho sou hromady, ale o to raději si přečtu něco, co neznám a k čemu bych se jinak těžko dostal. No a ohledně těch Ultimates – jestli máš rád Cpt.Ameriku, tak bys tohle neměl přehlédnout, mimochodem už také vyšlo česky…zdar

  198. Tak na to máme všichni jiný názor :-) Mně třeba takový Captain Britain ani nějak nezajímá, i když jsem si přečetl, kdo to je, a o čem jeho příběhy jsou. Stejně tak Doctor Strange mi není zrovna 2x sympatický… Jinak, ano, máš pravdu, vím o Captainovo Omnibusech, stejně tak o velkém množství Spider-man comicsů, ale když už kupuju Ultimátní komiksový komplet, rád bych to měl tam. Přece jenom sbírat tenhle komplet + dalších pár komiksů, je celkem drahá záležitost. Navíc jsem fanouškem i Star wars, kde mi nechybí Omnibusy a co si budeme říkat, ty zrovna nejsou levnou záležitostí…

  199. a možná ještě větičku ohledně té popularity u nás: No nevím, o Spider-manovi asi žádná, ten je dost provařenej, jak komiksama, tak kinem, ale co se týče Cpt. Ameriky, tak o něm troufnu si tvrdit vědělo pár fanoušků, než přišel film…

  200. monty.cl: Ano, určitě o něm vědělo jen pár fanoušků :-) A právě si myslím, že film a Avengers všechno změnili a nyní až můžeme říct, že je u nás Captain America populární. Stejný systém bude probíhat třeba u Guardians of the Galaxy a Ant-manem, kterého zatím nikdo nezná, ale jakmile přijdou filmy, bude vše jinak :-)

  201. Jak je to u Cpt. Americy s provedením? Říkate teda, že tentokrát není potřeba si dávat pozor na žádné tiskové chyby?

  202. Captain America není zas až takový Mirek Dušín, kterého nám prezentovali ve filmu (Captain America, Avengers). Zpracování, kresba skvělá. Trochu mi to připomínalo Iron mana (kresba).

    Jediný problém který jsem měl byl, že na horní straně jsem měl lepidlo, které drží zadní stranu (ten červený podklad k obálce), ale toho jsem se rychle zbavil. Jinak žádný problém a velká, velká paráda. Blíží se nám Hulk a Wolverine! :)

    Captaina Americu znám od doby, kdy na SuperMAXu začali dávat Spidermana, nebo F4 a objevil se tam. A to nejsem nějakej extra „komiksák“ :)

  203. pokud bude druhá část na úkor něčeho jiného tak v sobě cítím takovou rozpolcenost. Na jednu stranou je fajn ucelený příběh na straně druhé by mě mrzelo přijít o další ochutnávku. Ale spíše se přikláním k teorii, že druhý dil bude…to by se vyprdli na titulku na první část a dali nějakou poznámku do výstřiku šéfredaktora

  204. nebuďte naivní, UKK je ucelený komplet, jsem přesvědčen, že jediné, co se může měnit je pořadí vydávání jednotlivých dílů. Tu „Část 1“ připisuju diletanství vydavatele…..

    ….ale nechám se rád přesvědčit o opaku….

  205. Nejsou nějaký nový info o opravenym Iron Manovi? Jak ještě budeme čekat dlouho co? ;-) jinak Kapitán Amerika parádní, měl sem sice na něm takovou sedrenou část, šel sem si to vyměnit, ale nakonec šlo vše dobře a vyměnili. Prej se knížky takhle vyměňovat nedají v marketech, ale měl sem tam známý, tak to šlo. Ale s tím Iron Manem nevím nevím, už je to docela dlouho. Ani nějak na mejl neodpovídají.

  206. Zjevně vyšlo něco jiného než v anglické mutaci(nebo je čr mutace anglické?). Takže je jenom otázka zda je titulek 1.část diletantství či záměr…já bych to taky spíše viděl na a). Kniha je skvělá

  207. 10. jsem psal ohledne te iron-manovske reklamace a 12.brezna mi odepsala ta zenska z czpressu ze dodani opravenych vytisku ocekavaji v pristim (potazmo ted uz tomto) tydnu, a ze je pak bude rozesilat a zatim nic, tak ale predpokladam ze tu bude jeste i tak chvili trvat, no hlavne aby to bylo a pripadne nevysumelo jak uz to tak nejak zname :)

    chci se jeste jenom zeptat co se to zde resi ohledne dilu x-menu testovaciho tisku? to nejaky takovy kusy probehly prodejem? a o co vubec jde, co by melo byt pripadne spatne? dik…

  208. utekl mi sedmí díl nevíte někdo kde jej sehnat díky předem

  209. lord deamon: V nejhorším objednat od vydavatele. V každém čísle je na začátku info, že starší čísla jdou doobjednat.


  210. Zorrish:

    Já to kupoval v trafice a psal jsem mail na jediný uvedený kontakt: marvel@czpress.cz.
    přišla mi tato pěkná odpověď:
    Dobrý den,
    vydavatel nám potvrdil chyby tisku u tohoto čísla. Budeme proto poskytovat možnost náhrady. I my máme skladem vadné výtisky, momentálně tedy čekáme na dodání bezchybných výtisků.
    Mezitím bychom Vás rádi požádali (pokud jste tak již neučinili) o:
    – zaslání fotky chyby, popřípadě účtenky
    – zaslání plné adresy, kam Vám Českou Poštou zašleme náhradu
    Omlouváme se za vzniklý problém,
    S pozdravem,
    Helena Hovancová,
    předplatné, čtenářské konto, platby předem,
    CZ PRESS spol. s r.o., Türkova 20/828, 149 01 Praha 4

    Poslal jsem jim foto chyby a dnes jsem si na poště vyzvedl nový Extremis bez chyby – gratis, který přišel už včera.

Komentáře nejsou povoleny.