PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Největší padouši? Green Ládin nebo Loki Zuckerberg

GALERIE > Než si tvůrci superhrdinských příběhů vymysleli padouchy, jako jsou Joker nebo Green Goblin, byl největším zlosynem v komiksech Adolf Hitler. Brazilský výtvarník s pseudonymem Butcher Billy se k tradici skutečných padouchů vrátil a našel podobnosti mezi největšími fiktivními a reálnými řezníky.

V satirické sérii plakátů, jejichž patina odkazuje ke starým komiksům, tak účinkují Stalin jako Kraven nebo Hitler jako Galactus. Je tu také vrah Johna Lennona nebo masový vrah Charles Manson.

Pozdvižení vyvolal hlavně zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg coby pokušitel a bůh lstí Loki, kterého Butcher Billy zařadil po bok největších diktátorů historie (zatímco u bývalého prezidenta Bushe to všem přišlo tak nějak normální). „Depresivní věc? Když si člověk uvědomí, že pokud by reálný svět ohrožovali komiksoví zlosynové, nebylo by to tak špatné místo jako teď,“ komentuje Billy svou sérii The Legion of Real Life Supervillains.










2 komentáře u „PRVNÍ SIGNÁLNÍ: Největší padouši? Green Ládin nebo Loki Zuckerberg“

  1. No, takový Kadáfí mi tam nesedí, to ten Zuckerblik mnohem více;-) Myslím, že zcela jasně to vidí vizionářští (a dle mého neprávem opomíjení JaH).

    http://www.bugemos.com/?q=node/433

    Schválně za jak dlouho bude fejsbuček povinný ze zákona;-)?

  2. Bin Laden alias Green Goblin 1* a potom Manson alias Joker ten je dobře vyšinutej

Komentáře nejsou povoleny.