Pátý Kix není pro barvoslepé. Střetly se v něm barvy světelných mečů

UKÁZKY > Zelená a červená o sebe tradičně jiskřily při šermířských soubojích ve Star Wars. Červená je dynamická a často symbolizuje převrat, zelená je barvou klidu a naděje (proto se tak dobře usíná u televizních přenosů golfu nebo snookeru). Obě patří mezi základní barvy a neschopnost jejich rozlišení je nejběžnějším případem barvosleposti. Páté číslo komiksových novin Kix, které aktuálně vychází, je celé složené z červené a zelené.

Od svého vzniku před dvěma lety je to první Kix, který uvnitř neobsahuje pouze komiksy černobílé nebo ve stupních šedé. „Tentokrát jsme udělali experimentální číslo. Chtěli jsme zkusit, co vznikne, a jak si kdo poradí s tím, když netvoří černobíle ani celobarevně,“ říká za autory David Böhm. „Někdo použil jenom jednu barvu, někdo soutiskem obou barev dosáhl i hnědé.“

Do pátého Kixu, který je nově vytištěný na „novinovějším“ a recyklovaném papíru, přispěli David Böhm, Jiří Franta, Martin Groch, Alexey Klyuykov, Kolouch, Vít Svoboda, Martin Kubát, Jaromír Plachý, Vladimír 518 a Veronika Vlková. Přehled prodejních míst najdete na webu kixkix.cz. Podle něj vyjde šesté číslo 11. května 2014, tedy dva dny před devětasedmdesátými narozeninami Káji Saudka.

Foto: David Böhm/Kix







1 komentář u „Pátý Kix není pro barvoslepé. Střetly se v něm barvy světelných mečů“

  1. Dát místo zelené modrou by bylo snesitelnější, tohle se nedá číst.

Komentáře nejsou povoleny.