Trojnásobný crowdfunding: Nudistické retro, sněžný BubbleGun a novinka Geislerové

Abychom se pomalu přejmenovali na crowdfundingosárium… Sci-fi Divočina totiž zafungovala jako ledoborec, jenž prorazil cestu dalším komiksovým projektům, které vyzývají k financování fanoušky.

Dnes tedy proběhneme tři tituly, které jsou díky crowdfundingu na cestě do tiskáren.

MRAČNA
Požadováno: 27 500 korun
Vybráno: 29 140 korun
Do konce: 7 dní
server Startovač

Asi není úplně obvyklé, aby se o českém komiksu debatovalo na webu naturista.cz. Autor Roman Bureš bere komiks Mračna – vyvedený v retro stylu evokujícím příběhy v ABC – jako propagaci naturismu. Ostatně v příslušných zájmových kubech je asi celkem populární, protože podle Burešových slov přišel podnět k tištěnému vydání právě od fanoušků.

„Příběh se odehrává pár let po naturistické revoluci. Stále existují staré struktury jenž by chtěli zvrátit svět do starých kolejí. Boj ještě neskončil…“ Těmito slovy včetně všech gramatických chyb (vážně tam nestojí „struktury, jež by chtěly“) začíná komiks, který již vycházel elektronicky na webu autora.

„Tisklo by se to u nás ve Zlíně (Tigris), já totiž nikam jinam nechodím a stejně jinou tiskárnu neznám a nemám tedy ani někde slevy a konexe. Tož by to bylo teda asi tak,“ uvádí autor na Startovači. „Ale je i možnost že se vybere víc, než je tento základ a pak by tedy Mračna vyšly ve větším nákladu, za lepší výrobní cenu a výtěžek z prodeje by pak šel na podporu naturismu – prostě do pokladny klubu,“ dočteme se na naturista.cz. Není pochyb, že tady to někdo myslí zcela bezelstně a upřímně.

100x O SNĚHU
Požadováno: 8500 korun
Vybráno: 8020 korun
Do konce: 13 dní
server Startovač

Česko-slovenský fanzin BubbleGun přichází s autorským, 124stránkovým speciálem, který je celý věnovaný stripu O sněhu Pavla Talaše.

Ve vyčerpávajícím infu (bacha na lavinu nadsázky) je i následující charakteristika autora: „Pata rád kreslí černou a občas využije i bílé. Dělá zaoblené i rovné čáry.“

CESTA SVATÝM VÍT-AHEM
Požadováno: 50 000 korun
Vybráno: 42 500 korun
Do konce: 11 dní
server Hithit

Tahle moderní pohádka není komiksem, ale má dvě komiksová pojítka. 1) Komu jinému už pomoct, když ne nakladatelství Meander, které v Česku vydává tituly jako Macanudo, Profesorova žena a Svoboda!. 2) Příběh od Evy Prchalové bohatě ilustrovala výtvarnice Lela Geislerová (Brutto: Magda, Zen žen) libující si v zobrazování kyprých dam.

Koho nezajímá samotná kniha, ten může přesto považovat za interesantní následující nabídku: „Setkání s autorkami v příjemném podniku u lahve /nebo několika lahví/ dobrého vína, 2 signované knihy s podpisem.“ Platí pro částku deset tisíc korun.

5 komentářů u „Trojnásobný crowdfunding: Nudistické retro, sněžný BubbleGun a novinka Geislerové“

  1. Jaká nadsázka? Vše co je v tom profilu uvedeno je naprostá pravda a nic než pravda a k tomu nám dopomáhej bůh! :)

  2. Nejaký ten forint som vložil do každého z týchto projektov, takže je mi potešením, keď sa im zadarí. Jen houšť a větší kapky!

  3. Pro pořádek, gramatická chyba je i “ vyvedený v retro stylu evokujícími příběhy v ABC“ místo „evokujícím“.

  4. Jsem se úplně rozněžnil, že se pan Vaněk jr. zase po delší době ozval. Jestli nás občas sleduje a ozývá se jen takhle nárazově u pět měsíců starého článku, tak to je skoro pochvala. Díky. Tak jako tak by se to mělo opravit, což jsem udělal.

Komentáře nejsou povoleny.