Divočinu čeká v pokračování exodus, Podprocký ho chce v barvě

O závěrečných stranách komiksu Divočina se toho dost napsalo, ale trochu zapadla informace, že debut Mikuláše Podprockého nemá být uzavřeným dílem. Autor mluvil o pokračování už v říjnovém rozhovoru pro crowdfundingový portál Startovač, přes který se na vydání komiksu vybralo více než 107 tisíc korun.

Podprocký plánuje, že pokračování vyjde v roce 2015. Zatím není jisté, jestli kompletní příběh nakonec zabere dvě knihy, nebo půjde rovnou o trilogii.

„Jasně, useknutý konec není šťastný a dost mě to mrzí. Člověk se holt učí vlastními chybami. Teď s odstupem času souhlasím s kritikou. Bez smysluplné odezvy od komiksové komunity bych možná vůbec nenašel dost odvahy k tomu, abych celé monstrum dokončil v tom rozsahu, jak ho mám napsané,“ říká Podprocký. Zatímco první díl, který loni v září vyšel u Arga, byl vyvedený v černé, bílé a šedivé, dvojku už chce slovenský výtvarník zpracovat plnobarevně.

Pokračování má začít soubojem naznačeným na konci první knihy, hlavním tématem se pak stane exodus obyvatel Divočiny, která nedokáže vzdorovat tlaku civilizace. „Objevení Divočiny vzbudí kromě vojenské odezvy také bizarní akademický zájem, zatímco zvířata budou bojovat o holé přežití kdesi v pustině. Sama Bestie najde novou nehynoucí motivaci k tomu, aby požírala víc a víc,“ popisuje autor.

„Během kreslení budu pravidelně vypouštět nějaké obrázky, aby se na Divočinu nezapomnělo. Takže bude zábava.“

Rozhovor s Podprockým pro startovac.cz

Nepoužitý návrh obálky k první Divočině

2 komentáře u „Divočinu čeká v pokračování exodus, Podprocký ho chce v barvě“

  1. Osobně ČB komiks až na vyjímky nemusím, ale v případě první Divočiny jsem byl naprosto nadšen. Takže pro mě by bylo barevné pokračování spíš změnou k horšímu. A pokud by za nějakou dobu došlo na souborné vydání byl by podle mého takový základní rozdíl ČB vs. barva jako „pěst na oko“ takže za sebe doufám v pokračování ve stejném stylu.

Komentáře nejsou povoleny.