VIDEO: Filmoví Peanuts vypadají zároveň moderně i retro

Co na tohle říct? Snad jen šňoopy, šňoop. První teaser k celovečeráku Peanuts totiž vypadá báječně. Když se Charlie Brown usmívá od ucha k uchu, je to udělané tak, jako kdyby zrovna Charles Schulz onen úsměv kreslil a protahoval svou tužkou. Snoopymu povlávají 3D uši, zároveň je tu pohybová linka a výrazy postav jsou poskládané čistě z grimas, které se střídaly ve stripu. Jako kdyby mezi jednotlivými panely ani Peanuts neexistovali. A k tomu hudba ze starého animovaného seriálu. Vypadá to na krásnou a moderní poctu.

Film Peanuts půjde do kin na podzim 2015, aby oslavil 65 let od prvního stripu a 50 let od animované klasiky A Charlie Brown Christmas.

Albatros nedávno začal vydávat Peanuts sešitově, novou edici zahájilo album Šťastný Snoopy.

3 komentáře u „VIDEO: Filmoví Peanuts vypadají zároveň moderně i retro“

  1. Moc pěkné… říkám si ale, proč je to děláno v počítači, když skoro téměř stejného výsledku by filmaři dosáhli (a za nesrovnatelně menší peníz) technikou poloplastické animace? (Tou byli animováni např. medvědi z Potkali se u Kolína) Každopádně mám velkou radost, že nebylo 3Dčkem zničeno původní komiksové výtvarno, jak bývá v podobných případech zvykem (Garfield, Šmoulové ap.).

  2. Protože by to nevypadalo takhle pěkně čistě a dělali by to pekelně dlouho :) Ale je to hezká představa, že by Blue sky mělo jedno animační sklo vedle druhého (nad každým by byla 3D kamera), u kterého by se nervovali desítky animátorů, potom by to stejně museli prohnat pc (vyčištění, korekce barev atd) a každý záběr, kde by chtěli něco změnit by museli udělat komplet znova :) Ten teaser vypadá super a je skvělý když z pc vyloudí takhle pěkně stylizovanou a milou záležitost.

  3. No představa by to byla krásná :-) Ale řek bych, že dýl, jak výroba CGI filmu by to netrvalo. U takovýhleho 3D animáku z kompu pracuje fakt armáda lidí, natočit ho trvá roky a stojí šílený peníze (nakonec tohle je zatím jenom teaser, premiéra bude v roce 2015 a to bych řek, že už minimálně rok na tom dělají). Kompem se dneska prožene úplně každej film, co jde do kin (možná až na pár uměleckých výjimek z Evropy a Asie) a protože se dneska už skoro nic netočí na klasický filmový materiál (až na exoty, jako je např. film Zachraňte pana Bankse), nebyl by ani obraz „špinavý“ a nemuselo by se toho tolik čistit. Ale těžko soudit z teaseru, kde jsou navíc jenom dost statický záběry (kamera se skoro nehýbe). Třeba u Lego příběhu by to taky lákalo ke klasický loutkový animaci, ale když pak člověk vidí výslednej film, kolik je tam náročnejch scén a pohybů kamery, tak musí uznat, že CGI byla v tomhle ohledu asi rozumější volba… No… uvidíme… Možná bychom mohli u nás natočit poloplastickýho Kocoura Vavřince :-)

Komentáře nejsou povoleny.