Sbohem, a díky za chyby

ilu

Na Komiksáriu se mi vždycky nejvíc líbilo, že nepotřebuje nikomu podkuřovat. A že naopak dokáže pochválit a propagovat autory, kteří zrovna (nebo ještě) nefrčí. Že jsou na něj občas jistí nakladatelé či autoři naštvaní, to přisuzuju tomu, že ve zdejším prostředí jsou zvyklí spíš na hlazení, přitakávání a všechno to, co lidem píšícím o komiksu zaručuje přísun titulů zadarmo. Jenže kolem tohohle webu se zkrátka sešla skupina osobností, kterým jejich rozhled a zápal pro komiks často ani neumožňuje, aby vůbec s něčím mohly jen tak souhlasit. Přitom je pro ně na prvním místě, aby se u nás komiks měl dobře. A nejen komiks, ale taky jeho čtenáři.

Mám velké štěstí, že jsem mohl mezi tuhle skvadru nakouknout a s některými se i spřátelit. A že mě nechali zasahovat do svých textů a taky mě nechali tu a tam udělat chybu, protože spoléhali na to, že ji neudělám. No, dobrá zpráva je, že už fakt žádnou neudělám… Od ledna jsem nastoupil v Nakladatelství Paseka a náplň mojí práce by se jen těžko dál slučovala s během nezávislého webu. Jasnější to bude na letošním Crweconu, kde se Paseka poprvé zúčastní vydavatelského panelu.

Je hodně těžké zbavit se po pěti letech reflexu „to musí jít na Komiksárium“, případně „musím otravovat XY, aby to šlo na Komiksárium“. Ale pomalu nastoupí reflex „co je asi nového“, protože Komiksárium vzniklo beze mě a v pohodě poběží i dál. Nicméně rozloučení zní jako slušnost. Tak doufám, že jste se aspoň někdy měli dobře a dozvídali se něco nového. Sbohem, a díky za chyby.

11 komentářů u „Sbohem, a díky za chyby“

  1. JJ my tomu říkáme infiltrace, uděláš tam paseku a vrátíš se…

  2. Již chápu proč to zde poslední dobou celkem umřelo. Změna je halt život. Tož se majte a opatrujte se. Díky za spoustu článků.
    S tim hlazením máte asi pravdu, je spousta webů, které pouze chválí a neumějí kritizovat. Stejně tak nakladatelé asi od nich neočekávají žádný vzdor. Pak jim má člověk uvěřit a něco si na jejich doporučení koupit, když jsou ty knihy tak drahé a musím hodně přemýšlet co jo a co ne. Musím se přiznat, že poslední dobou chodím raději na Vlčí boudu, tam se najdou opravdu střelci. Tak se tady pochlapte!

  3. Díky za spoustu dobrých článků a ať se daří ve Vašem novém zaměstnání.

  4. No pořád tu máme ostříleného bojovníka za pravdu, konkurenčního Honzu Holečka… ten se do nějaké fabriky zatáhnout nenechá! Ten bude dál bojovat za pravdu v komiksovém světě!

  5. Takže můžeme očekávat Velké dějiny zemí Koruny české v komiksové úpravě. No už bylo na čase. Konečně si to budu moct přečíst i já! Tak mnoho zdaru brachu a ať se ti tam daří alespoň tak dobře, jako zde!

Komentáře nejsou povoleny.