Oskar Ed se po deseti letech vrací a odvypráví čtenářům svůj největším sen

oskared_uvod

UKÁZKY > Letos tomu bylo právě deset let, co se uzavřela trilogie Oskar Ed vydávaná nakladatelstvím Mot – dle mého názoru jedna z nejlepších českých věcí nového milénia vůbec. To, že Branko Jelinek pracuje na další knize se stejným názvem, ale novým obsahem, se vědělo docela brzy. Taky se Branko Jelinek nechal slyšet, že pracovat na něm hodlá minimálně dalších šest let a že až to bude, tak to bude. Taková výdrž je obdivuhodná, zvlášť, když těch let bylo nakonec deset. Nyní vám skrze Komiksárium rád představují nového Oskara Eda s podtitulem Můj největší sen, který právě vydalo nakladatelství Lipnik. Kniha má 344 stran formátu 205 × 280 mm, šitou vazbu a cenu 649 Kč.

Nakladatelská anotace: Komiks Oskar Ed je na více než 300 stranách monumentálním vyprávěním komorního niterného příběhu. Oskar putuje se svými rodiči somnabulní krajinou a jeho zostřená vnímavost a silná představivost rozkládá už tak dost vratkou realitu do vizí blízkých surreálnímu snu. Nic ale není zálibné a samoúčelné, všechny představy jsou rozvinutím jediného tématu porouchané rodiny, napjatého vztahu mezi rodiči a jejich senzitivním dítětem, které funguje jako katalyzátor všeho nahromaděného hněvu. Oskar Ed na tom nekonečném tripu jako by chtěl utíkat do svých snů, ale i tam ho vždycky dostihne stín neutěšené přítomnosti. Oskar je výjimečné dítě, možná předčasně zmoudřelé a pošramocené. Upravuje si svou fantazií život i tak dost nesnesitelný. Anebo se možná všichni ocitáme v zajetí jeho fabulace – v každém případě je návrat legendárního hrdiny opravdu fenomenální.

Před dvěma roky jsme přinesli první várku ukázek, nyní se můžete pokochat dalšími stránkami.

oskared_obalka_thumb

019_thumb

063_thumb

095_thumb

130_thumb

194_thumb

o1

o2

o3

o4

3 komentáře u „Oskar Ed se po deseti letech vrací a odvypráví čtenářům svůj největším sen“

  1. nevyjde i kompletní vydání púvodního oskara eda v jedno svazku????

  2. Momentálne sa o súbornom vydaní starej trilógie s nikým nejedná. Ak sa aktuálna knižka bude rozumne predávať bol by to další projekt v poradí o ktorý by som sa pokúsil.

  3. luxus!!!! novou knihu koupím a podpořím, jestli se nepletu, souborné vydání vyšlo v Polsku před pár lety na kvalitním bílém papíře a vypadalo luxusně, není-liž pravda???? :) :)

Komentáře nejsou povoleny.