S čím chce Branko Jelinek obtěžovat nakladatele

UKÁZKY > Z rozhovoru v nejnovějším AARGH!u je patrné, že Branko Jelinek je příkladem svědomitého a značně sebekritického autora se sklony k úzkostem, které způsobuje domnělá nedokonalost jeho díla.

„Je potřeba hlavně vysvětlit, že těch sedm let není žádná zásluha, jestli něco, je to spíš moje chyba,“ říká v něm slovenský autor o dlouhém vzniku třísetsránkového komiksu, který zatím nemá název, ale jeho hrdinou je opět Oskar Ed z Jelinkovy stejnojmenné trilogie.

„Je to pomerne komorný príbeh pojednávajúci o našich malých súkromných vojnách v rámci jednej rodiny. Pozrieme sa na ne z pozície chlapca, ktorý sa pred nimi pokúša uniknúť. A ako to už v živote niekedy býva, zvolí si útek z domova. Nech by sme však utekali akokoľvek rýchlo a akokoľvek ďaleko, niektoré veci nás vždycky doženú,“ přiblížil Jelinek děj pro Komiksárium.

Komiks už je dokreslený, Jelinek finišuje s doplňováním textů do bublin. „Prichádza čas, kedy potrebujem od projektu trochu získať odstup a skúsiť sa na to pozrieť z druhej strany barikády. Trochu tú knižku čítať a poladiť čo sa ešte dá. Takže to asi skončí tak, že sa stane mojim dovolenkovým čítaním. Keď zistím, že už nič viac nezachránim pošlem to pár vyvoleným s otázkou, či by som to nemal radšej všetko spáliť. No a potom príde prípadne na radu obťažovanie vydavateľov.“

A neměli by spíš nakladatelé obtěžovat Jelinka?









5 komentářů u „S čím chce Branko Jelinek obtěžovat nakladatele“

  1. nádhera! už se těším! přesně takové komiksy miluju … smekám klobouk a padám na zadek.

  2. Paráda. Držím palce ať se toho komiksu nějaký vydavatel ujme (a vydá to ve výborné kvalitě).

  3. Nádhera! Prostě nádhera!!
    Stěžejní dílo, které se prostě Musí vydat v super kvalitě!
    Původní trilogie zaujímá čestné místo v mé knihovně a tohle se bude vyjímat hned vedle!
    Moc se těším a přeju ať všechno vyjednávání dobře dopadne!

  4. Boží….chtělo by to větší formát, než byl původní Oskar Ed, aby ta kresba zbytečně nezanikla. Ještě jednou – paráda.

Komentáře nejsou povoleny.