Crwecon ukáže, že Aleš Kot není žádná nula

Český rodák Aleš Kot, který od roku 2012 patří k výrazným hlasům amerického komiksu, poprvé přijede domů i z pracovních důvodů. V sobotu 7. června bude hostem Crweconu v holešovickém klubu Cross.

Pořádající nakladatelství Crew v říjnu začne vydávat Kotovu sérii Zero. Titulním hrdinou na přeskáčku vyprávěného příběhu je tajný agent, který podle svých slov zapříčinil konec světa.

O Kotově životní dráze jsme psali, když debutoval u Image Comics, kde vychází i Zero. Od té doby sbíral zkušenosti u DC Comics, třebaže to nebyla zkušenost úplně pozitivní – řadu Suicide Squad o padouších, které vláda využívá na tajné mise, opustil předčasně. Zato loni získal velkou podporu od společnosti Marvel, pro kterou píše měsíčník Secret Avengers propojený s jednou z nejdůležitějších franšíz nakladatelství.

Kotova stěžejní série Zero se objevila i v našem výčtu nejlepších zahraničních komiksů roku 2013. Po objednávce hollywoodských producentů Kot pracuje na pilotním dílu k zamýšlené televizní verzi.

Kromě dvou panelů s Kotem nabídne Crwecon každoročně očekávanou siestu s nakladateli, kteří budou prozrazovat plány na další rok(y), předávání čtenářských cen Fabula Rasa nebo benefiční aukci pro Stana Sakaie, jehož autorská série Usagi Yojimbo je dobře známá i v Česku. Samostatnou sekci má manga a anime, kde se představí kniha Made in Japan nebo přírůstek do série antologie Vějíř. Příznivce superhrdinů se budou snažit uspokojit přednášky od fanoušků Spider-Mana, X-Menů nebo vesmírných Guardians of the Galaxy, které letos proslaví filmová adaptace.

Kompletní program najdete na crwecon.cz.

1 komentář u „Crwecon ukáže, že Aleš Kot není žádná nula“

  1. Aleš Kot je zajímavá postava a na české vydání komiksu Zero se těším.

    Bude taky článek o Danu Černém, který se jako host v červenci zúčastní Festivalu Fantazie?

Komentáře nejsou povoleny.