Snoopy jako stíhací eso s rekordním počtem sestřelů – vlastních

Snoopy v oblacich - úvod

RECENZE > Koncem minulého roku vydalo nakladatelství „Plus“ již třetí sešit sebraných stripů komiksu „Peanuts“. Sešit má právem podtitul „Snoopy v oblacích“, neboť obsahuje velký počet gagů založených na Snoopyho převtělení do „Stíhacího esa z První světové války“. Je ovšem sporné, proč si Snoopy nechává říkat „Stíhací eso“, když každé jeho střetnutí s „Rudým baronem“ končí trapným neúspěchem a ponižujícím sestřelením. Také by mě jako čtenáře zajímalo, kde Snoopyho letecká základna bere takové množství dvouplošníků, když tyto vždy neúprosně končí pod přesnými zásahy nepřátelského pilota…

Dalším konstantním námětem stripů nejnovějšího alba je donebevolající série neúspěchů baseballového týmu vedeného Charlie Brownem. Týmu nepomůže ani nezištná snaha Peprmintky Patty, která přijíždí až z druhého konce města, aby postavila krachující mužství na nohy. Peprmintka Patty se tudíž v našem albu jen mihne; teprve později se z ní stane stálá postava seriálu, tajně „zahleděná“ do Charlieho Browna a neschopná ve škole cokoli pochytit.

V albu také začne Snoopy navazovat nesmělé přátelství s neobratným vrabčáčkem, který teprve později začne slyšet na jméno Woodstock. Stresující je epizoda s vyhořením Snoopyho boudy, při němž vezmou za své všechny jeho koberce, kulečník i originál Van Gogha.

Album obsahuje chronologicky uspořádané černobílé stripy, které vycházely v době od 1. 8. 1966 do 17. 5. 1967. Najdeme v něm proto vždy 6 jednoduchých pásků (otiskovaných během týdne) a jeden půlstránkový gag z nedělní barevné přílohy (bohužel také černobílý).

Peanuts: Snoopy v oblacích – sebrané stripy 1. 8. 1966 – 17. 5. 1967
autor: Charles M. Schulz
Plus, 2014, 64 stran, 99 Kč
záznam v ComicsDB

Snoopy v oblacich - obal

1 komentář u „Snoopy jako stíhací eso s rekordním počtem sestřelů – vlastních“

  1. Tím se vysvětluje ta osmdesátka sestřelu Rudého barona…

Komentáře nejsou povoleny.