Nové komiksy ovládly stvůry nadpřirozené i lidské

SE7DM obálka Obžerství

O spin-offu Fincherovy temné detektivky SE7DM jsme informovali tu i onde. Samotná publikace vyjela z tiskárny se zpožděním během týdne, který skončí (pokud se nestane něco nepředvídatelného) právě dnes.

Cukr & počasí je výběr z tvorby Venduly Chalánkové, práce vznikaly od ledna 2004 do září 2009. Autorka stripů přispěla také do antologie severočeského komiksu Bublifuk, nad kterým rozpačitě vyfukoval Tomáš Prokůpek v recenzi pro Komiksárium. Chalánkovou ovšem pochválil coby „mladou dámu, která má co říct a umí to i adekvátním způsobem podat“.

Zoner Press rozjel novou asijskou sérii. Anotace ke Kategorii: Stvůry připomíná dobrodružství Úřadu pro paranormální výzkum a obranu, ať už samotným příběhem nebo rozložením hlavních postav s nadpřirozenými schopnostmi, suďte sami:

„Nadpřirozené jevy a podivné události nejsou pro Asagiho Nanamiho a jeho spolupracovníky z Výzkumu nadpřirozených jevů žádný problém. Výskyt stvůr narůstá a tak musí Asagi a jeho kolegové – Naoki, Tokiko a Mahime – pomáhat při řešení několika důležitých případů. Stvůry jsou bytosti, které dokáží ovládnout lidi a parazitovat na jejich slabostech. Ani Asagi a jeho parta však nejsou obyčejní lidé – každý z nich je vybaven speciální schopností k potírání stvůr. Buďte svědky jejich paranormálních dobrodružství!“

Příslibem by mohlo být leda to, že Japonka Ashira Sakura tvořící pod pseudonymem Sakurako Gokurakuin má bohaté zkušenosti také s erotickou mangou.