Ediční plány 2010: Jota

Kniha Futurama-O-Rama obsahuje čísla #1-4 a s nimi spoustu vizuálních vtípků. Na obálce třetího sešitu si Bender čte časopis, na kterém je jeho kolega z komiksu Big Guy and Rusty the Boy Robot od Franka Millera a Geofa Darrowa

Brněnské nakladatelství letos slaví dvacet let existence. Od regionálně zaměřených knih se postupně dostalo k military, literatuře faktu, cestopisům, turistickým průvodcům nebo Sherlocku Holmesovi. Už v roce 1991 vydalo Frank Zappa story #1, část komiksového životopisu slavného hudebníka. Další komiksový titul přišel až loni, a to politicky problematický Che.

Výborný zásah se nakladatelství povedl, když získalo licenci na komiks Futurama – první kniha (P)ohyby v čase (chronologicky ovšem čtvrtá) vyšla tento měsíc. A právě úvodní svazek řady Futurama-O-Rama je zatím jediným komiksovým titulem v edičním plánu Joty na rok 2010. Do češtiny ho opět převede televizní a filmový překladatel Petr Finkous, jenž je zodpovědný také za překlad seriálu pro stanici Prima Cool. A nakonec dobré zprávy vespolek, přesné datum vydání je stanoveno na 9. červen.