Kick-Ass nakope i české zadky

Kick-Ass

Nakladatelství Crew využije humbuk kolem Marka Millara a filmové adaptace komiksu Kick-Ass k tomu, aby současný hit zabodoval i v Čechách (a třeba i na Moravě a ve Slezsku). Film jde do kin 16. dubna, mohli bychom tedy předpokládat, že české vydání tohle datum olízne.

Hlavním hrdinou Kick-Ass je teenager Dave Lizewski, obrýlený fanboy, který žije v našem světě, kde jsou superhrdinové pouze na stránkách komiksů. Dave se ale jednoho dne rozhodne, že se prvním superhrdinou stane právě on. Udělá si kostým, založí si účet na MySpace, aby ho mohli kontaktovat lidé v nesnázích, a získá si obrovskou popularitu na YouTube. A hned při první akci skončí rozmlácený na kaši.

Kick-Ass je ledacos. Určitě nejdiskutovanější komiks posledních měsíců, nejkrvavější práce Johna Romity juniora… A v podstatě je to Millarův manifest nerdovství. Ať už vezmete Mrtvý nebo živý, Ultimates nebo Old Man Logan, Millar píše o tom, co by sám rád prožil nebo četl, když byl mladý. A Kick-Ass je v tomhle ohledu naprostý vrchol, ze kterého tečou rozbouřené hormony i ušima. Je to komiks pro popkulturní žrouty, pro „ultras“, pro tvrdé fanouškovské jádro, které se shlédne v hlavní postavě a docení brutální orgie páchané malou holčičkou. A samozřejmě je to jeden obrovský vtip. Takže pryč jsou doby krvavého baletu, teď je tu nemotorný krvavý freestyle.

Kick-Ass Kick-Ass

1 komentář u „Kick-Ass nakope i české zadky“

  1. All hail Crew! Doufam, ze to nezahodi nekam do supliku a vydaji, co nejdriv. Kick-Ass zatim precteny jenom jednou, takze podruhe a na policku s nim je hodne lakava vize :)

Komentáře nejsou povoleny.