Humanoidi se vrací do Ameriky. Vydají hororový komiks z poválečného Československa

Metabarons vol. 4: Aghora & The Last Metabaron

Americká větev francouzského nakladatelství Les Humanoïdes Associés ožije v červnu.

Společnost Humanoids Inc. se sídlem v Los Angeles bude zcela samostatná a pokusí se navázat na začátky z roku 1998, než splynula s nakladatelstvím DC. V roce 2008 ještě uzavřela licenční smlouvu s Devil´s Due Publishing.

V edičním plánu má anglické mutace titulů Bouncer, Luchadores five (Unfabulous Five) a Le Manoir des murmures (Whispers in Walls). Z klasických sérií nechybí Metabaroni, do tisku znovu půjdou knihy 1-3 a poprvé vyjde čtvrtý svazek Aghora & The Last Metabaron. Americká vydání obsahují vždy dvě alba.

Série Whispers in Walls se odehrává v Československu roku 1949. Dívka Sarah, jejíž rodiče byli zavražděni, se ocitá ve starobylé dětské nemocnici. A ze zdí k ní promlouvá cosi zlého.

Whispers in Walls Whispers in Walls

Jednoruký pistolník Bouncer je hrdinou westernové série, kterou píše Jodorowsky a skvěle kreslí Francois Boucq.

Bouncer Bouncer

Maskovaní zápasníci z Unfabulous Five se zhlédli v mexických wrestlerech a začali ochraňovat sousedství v Los Angeles. Dříve je uvedlo nakladateství Image sérií Lucha Libre.

Unfabulous Five Unfabulous Five

2 komentáře u „Humanoidi se vrací do Ameriky. Vydají hororový komiks z poválečného Československa“

  1. To už je čtvrtý pokus uchytit se na americkém trhu a pokaždé s Metabarony. Velké ambice postupně poklesly, tak by to třeba tentokrát mohlo vyjít. Metabaroni jednou vyšli do sedmé knihy cenzurovaní, pak do šesté necenzurovaní, z velkého omnibusu sešlo, tak aspoň teď vyjde i závěr série :). A Bouncer bude lahůdka, i když už také vyšel…

Komentáře nejsou povoleny.