Filmové bubliny: Další radikální adaptace

Během týdne se objevilo několik zpráv s otazníkem na konci. Takovým se vyhneme a projedeme potvrzené informace ze světa Filmových bublin. Nejvíc prostoru věnujeme postmoderní fantasy Legends, která uvrhne pohádkové postavy do hororových kulis. Komiks Priest byl taky horor, i když v jiném slova smyslu. Živí mrtví ukázali Ricka Grimese a Blue Beetle obrázky z trikových testů. Megan Foxová potvrdila přípravy Fathom a Scott Pilgrim vyrukoval s novým trailerem, který vás vykopne až na měsíc.

Blue Beetle
DC ukázalo obrázky z trikových testů, psali jsem o nich minule.

Fathom
Megan Foxová řekla MTV, že s adaptací Turnerova obnaženého komiksu se stále počítá, i kdyby měla hlavní roli získat jiná herečka.

Priest/Kazatel
Jeden ze scénáristicky nejhorších komiksů, co kdy vyšly česky, se na stříbrné plátno podívá se zpožděním. Původně měl jít Priest do kin během letošního srpna, pak se ale začal předělávat do 3D a počítalo se s lednem a později i březnem 2011. Teď se upírská vyvražďovačka přesunula až na květen příštího roku. V adaptaci korejské manhwy hrají Paul Bettany, Karl Urban, Maggie Q nebo Christopher Plummer. Comics Centrum vydalo první díl pod matoucím názvem Kazatel.

Legends: The Enchanted
Mladé nakladatelství Radical Comics připravuje tituly, s jejichž filmovými adaptacemi se počítá dopředu (chystá se Hercules, Freedom Formula, Caliber, Oblivion, Last Days of American Crime, Abbatoir). Výtvarná stránka tak často vypadá, jako by ani nemusela vyprávět příběh, ale měla hlavně ušetřit práci s concept arty. Výjimkou není ani připravovaný grafický román Legends, na jehož filmovou podobu dohlíží coby producenti Ron Howard a Brian Grazer.

Takzvaní „Enchanted“, drsné verze folklorních bytostí a postav z pohádek, žijí na okraji společnosti v temné industriální říši, která spojuje steampunk a postapokalyptický svět. Červená karkulka loví vlky a řeší vztah s dcerou, Rapunzel (princezna z pohádek bratří Grimmů) používá svoje dlouhé vlasy ke škrcení nepřátel a odtrhávání jejich končetin, mstitel Jack jezdí na motorce poháněné krví obrů a pojídá fazolky, které mu dočasně propůjčují speciální schopnosti. Příběh začíná vraždou Pinocchia (válečník ze dřeva a s bionickými součástkami), která jistě nemá být poslední. Někdo nebo něco chce všechny zlikvidovat.

Radical Comics vydali v únoru ochutnávku v podobě nultého sešitu, celý 128stránkový komiks vychází na konci června.

Autor Nick Percival (věnuje se návrhům a ilustracím pro karetní hru Magic the Gathering, World of Warcraft i pro film a televizi) prý nikdy nečetl Fables/Mýty. I když je námět podobný, v provedení se oba komiksy výrazně liší. Podívejte se na trailer ke komiksu nebo na ukázky postav:

Karkulka na obálce nultého sešitu Jack Jeníček Pinocchio

Scott Pilgrim vs. the World
International trailer má víc energie než kamion baterií Duracell. Přepálená stylizace a ujeté postavy neokouzlí každého, ale nás ostatní může těšit, že do toho Edgar Wright jde naplno a bez kompromisů.

Walking Dead/Živí mrtví
První obrázek chodícího Ricka Grimese je zde.