Filmové bubliny: Splněný sen nebo noční můra? Sandman má nakročeno do televize

Jestli už musí Sandman vykročit z komiksu, seriál je oproti filmu mnohem schůdnější cesta. Na obrazovky se přestěhují také sourozenci z hororového komiksu Locke & Key, jejich domácím bude Steven Spielberg. Do seriálové třetice doháníme trailer na Walking Dead. Kaptitán Amerika ukázal na place kostým i pronásledující „Stormtroopery“, z oblečení X-Men: First Class by měl radost Austin Powers. Před Priestem nás nezachrání ani modlitby. Muž, který cestoval časem, zrežíruje Reynoldse v záhrobní detektivce R.I.P.D.. Garfield chtěl být odjakživa Spider-Manem.

Captain America: The First Avenger
Módní policie 1. Pokrok oproti dvacet let starému pokusu posuďte sami:

Locke & Key
Už jsme psali, že se o komiks zajímají Roberto Orci a Alex Kurtzman. Hororové příběhy nakonec ale půjdou do televize a produkovat je se zmíněnou dvojicí bude i Steven Spielberg.

Priest
Vejde se tohle alespoň do béčkové kategorie? Opravdu si tvůrci museli brát příklad zrovna ze Soudce Dredda se Stallonem? Komu Christopher Plummer nepřipomíná Sováka v Arabele? Musí se každý film podle komiksu propagovat lživým spojením „oceňovaný grafický román“, i když se evidentně točí podle komiksových odpadků (ze kterých beztak nezůstala linka na lince)?

Trailer vyvolává samé otázky:

Rebooted Spider-Man
Andrew Garfield se pro Hollywood Reporter rozpovídal o svojí vysněné roli Petera Parkera, na kterou prý čekal 24 let. Jestli nekecá a jeho nadšení se projeví na výkonu, máme se na co těšit.

R.I.P.D.
Policejního ducha Ryana Reynoldse zkrotí Robert Schwentke (Zakletý v čase, Red). Příběh komiksu si připomeňte ve starších Filmových bublinách.

Sandman
Hrozba filmové adaptace visí nad Gaimanovým komiksem už dvacet let. V březnu letošního roku Matthew Vaughn (Kick-Ass, Hvězdný prach) řekl, že s Gaimanem o možnostech adaptace mluvili a dokáže si lépe představit seriál z produkce HBO než filmové zpracování (nejsme-televize-jsme-HBO později jednalo s Jamesem Mangoldem).

Nyní má podle Heat Vision o vertigovskou klasiku zájem studio Warner Bros., které oslovilo tvůrce seriálu Supernatural Erica Kripkeho. Lovci duchů, jak seriál přejmenovala televize Prima, jsou parádní oddechovka, která vyrostla do epických rozměrů a pozdější série mohou připomínat gaimanovku pro teenagery. Jenže tou by Sandman rozhodně být neměl.

Walking Dead
Dlužíme vám ještě čtyřapůlminutový trailer, který si často vybírá namaskovaného kreslíře série Charlieho Adlarda, jako by měl hrát „hlavního“ záporáka (2:46, 2:47, 3:12, 3:25, 4:13).

X-Men: First Class
Módní policie 2. Austinu Powersovi by se January určitě líbila.