První signální: Rivera se vrací do doby malovaných plakátů

Po sedmdesáti letech dostal Hitler další čenichovku od Kapitána Ameriky. Výtvarník Paolo Rivera vytvořil speciální plakát pro štáb filmu Captain America: První Avenger (tak zní český distribuční název) a pohrál si na něm se známým motivem z první obálky k řadě Captain America. Ta vyšla v březnu 1941 a Rivera se atmosférou trefil přesně do té doby, kdy vznikaly malované plakáty třeba ke Casablance a dalším flákům starého Hollywoodu.

Rivera na svém blogu odhalil, že vzniklo přibližně 100 kusů a jeden z nich dostal i Stan Lee.V nadcházejících dnech přidá další informace ze zákulisí a tradičně ukáže reálné podklady, podle nichž maloval.

Film Joa Johnstona má českou premiéru 4. srpna 2011.

8 komentářů u „První signální: Rivera se vrací do doby malovaných plakátů“

  1. Zvláštní kompozice, ze které není patrné, kdo je hlavní postavou filmu… Překvapivé, že to prošlo v Hollywoodu…

  2. Mne prijde zajimave to porovnani s originalnim plakatem. Clovek si z toho opet uvedomi, jaky byl Kirby skutecny mistr kresby a proc se z neho stal klasik. Proti jeho zkratkovitemi zachyceni pohybu a dynamiky na originalnim plakate pusobi Riverova malbicka strnule a neumele.

  3. Polygraph: Lol, není jasné, kdo je hlavní postavou filmu? Já myslím že obří nápis Captain America a chlápek v kostýmu s americkým motivem v popředí něco naznačují. :)

  4. Lola znám Tolhursta z The Cure, tak ho pozdravuju ode mne… Měl jsem na mysli samozřejmě to, že jsou tam čtyři hlavy větší než u hlavní postavy, předpokládám že ten mladý voják vlevo je zároveň Captain America. Ale jenom předpokládám, z filmových plakátů je většinou jasné v první vteřině, kdo je hlavní postavou. O typografii se nebavím, kdyby se film nejmenoval podle hlavní postavy, nic by mi název filmu o ní neřekl. Např. Mission (hlavní role Robert de Niro konající pokání za vraždu vlastního bratra). Kompozice je podle mého názoru špatná. Jinak moc hezky nakreslený plakát.

  5. Tím však netvrdím, že bych plakát poskládal lépe. Hodnotím to jako náhodný kolemjdoucí u plakátovací plochy. P.S. Největší portrét je červený pán bez nosu vlevo nahoře, takže to je zřejmě hlavní postava:)

  6. Polygraph: Ale tenhle plakát je dělaný podle filmů z jiné doby, ne podle žhavých novinek.

  7. Jablko: No já jsem ten poslední, který by si sedal ze žhavých novinek na zadek, já mám staré věci naopak strašně rád. Jen mi přišel Captain na plakátu nějakej malej, to je celý:)

Komentáře nejsou povoleny.