Arzach přistane v květnu, z ceny možná oněmíte

Dalším svazkem z edice Mistrovská díla evropského komiksu bude Arzach. Nadčasová klasika, v níž Jean Giraud pečetil svou přezdívku Moebius, vyjde 14. května. Má podstatně méně stran než Incal nebo Hledání ptáka času, takže za pevné desky zaplatíte 379 korun a za brož dokonce jenom 249,-.

„Bohužel je to skutečně čistě Arzach. Původně jsme chtěli dát dohromady několik Moebiových knih (komplet, žádné výběry), ale to nepovolili,“ napsali nám z nakladatelství Crew.

Zároveň prozradili, že s KomiksFEST!em spolupracovali na tom, aby Moebia dostali do Prahy. Dvaasedmdesátiletý autor však v sobotu 10. března podlehl rakovině a příhody němého dobrodruha, který se prohání surrealistickou krajinou na zádech pterodaktyla, už Čechům nepodepíše.

Také programová ředitelka KomiksFEST!u Jana Fantová potvrdila, že byla s rodinou Jean Girauda v kontaktu. „Psala jsem si s ‚paní Moebiovou‘ už loni. Nemohl, tak jsme se domlouvali, že se spojíme letos. Když jsem jí pak psala v lednu, už ani neodpovídala. Do té doby odpovídala bleskurychle. Tak jsem si říkala, že to asi není dobrý.“

Následují ukázky a obálka v plakátovém rozlišení cca 3000 x 4000.

5 komentářů u „Arzach přistane v květnu, z ceny možná oněmíte“

  1. Proč bychom jako měli oněmět z ceny? Těch stran tam opravdu není moc a navíc se ušetřilo za překlad a lettering (jenom drobnosti) kvůli absenci textu.

  2. Němění je dobrovolné :-) Stran je šedesát. A La Déviation je velice textově ukecaná, takže suma sumárum tam na ten rozsah až tak extrémně méně textu a letteringu není.

  3. Večeře a tři piva nebo kniha na celý život? To rozhodování není zase tak složité…

Komentáře nejsou povoleny.