Botanicula od Jaromíra Plachého září na herní scéně

Před pár dny vyšla dlouho očekávaná počítačová hra Botanicula od českého studia Amanita Design. Jejím strůjcem je animátor a komiksový autor Jaromír Plachý, známý jako přispěvatel komiksových novin Kix či jako autor dvou útlých knížeček Kmen a jiné příběhy a Koule a krychle nebo tvůrce stripů Jiné světy, které jsou k vidění zde na Komiksáriu.

Tématicky je tento příspěvek lehce off topic, takže jenom stručně k prvním dojmům ze hry: Je úplně boží!

V časově omezené akci si teď můžete Botaniculu zakoupit na serveru Humble Bundle, a to za vámi určenou cenu, kde si můžete navíc rozhodnou kolik z ceny půjde tvůrcům, kolik na dobrou věc a kolik poskytovatelům. V okamžiku, kdy píšu tyhle řádky, si Botaniculu koupilo přes 67 000 lidí za průměrnou cenu 8,81 dolaru a ochráněno může být přes 1 000 akrů deštného pralesa. A pokud bych si zahrál na Horsta Fuchse, tak to ještě není všechno, protože zároveň s koupí získáte Machinarium, Samorost 2, a když se plácnete přes kapsu a zaplatíte více než průměrnou cenu, tak si můžete stáhnout hru Windosill a celého Kukyho v HD (v angličtině).

Pro připomenutí – na grafické stránce Machinaria se pracoval Adolf Lachman, Jaromír Plachý dělal drobné animace a s hlavním tvůrcem Jakubem Dvorským už přineslo Komiksárium rozhovor.