Oceňovaný Logikomiks vám vysvětlí, proč se jedna plus jedna rovná dvě

UKÁZKY > Příjemné komiksové překvapení pro český trh připravilo nakladatelství Dokořán, které sáhlo po oceňovaném bestselleru Logikomiks. Biografický hit o životě logika a filozofa Bertranda Russella, který Komiksárium představovalo v době jeho původního vydání, se stal patrně nejslavnějším řeckým komiksem, protože obletěl svět a prorazil i ve Spojených státech, kde sbíral pozitivní recenze od specializovaných médií jako Comics Journal nebo Comicmix, ale také v novinách The Miami Herald, The Washington Post nebo The Boston Globe.

Chválu sklidil především za to, že dokáže i tak náročné téma vyprávět strhujícím způsobem a není určený jen pro studenty matematiky a logiky, kteří znají Russellův paradox.

Po recenzi v New York Times vylétly prodeje, titul se objevil v žebříčcích nejprodávanějších knih i na Amazonu. Ve Spojených státech ho nakladatelství Bloomsbury vydalo v září, v listopadu hlásilo přes Publishers Weekly, že během tří vydání vytisklo 35 tisíc kusů. Podle některých informací se celosvětově prodalo přes půl milionu výtisků.

Snad na komerční úspěch naváže i české verze, která vyjde 25. září. 336 stran v broži, 699 korun. Anotace a rozsáhlá ukázka následují. Hezký konec prázdnin všem.

6 komentářů u „Oceňovaný Logikomiks vám vysvětlí, proč se jedna plus jedna rovná dvě“

  1. Bude LOGIKOMIKS:To je velmi dobře!Již jsem si ho chtěl objednat v polštině.

  2. Zdá se, že došlo ke změně. Na stránkách nakladatelství je teď uvedeno datum 21.9.

  3. A teď už je tam zase 24.9., nějak se nemůžou rozhodnout, kdy to vlastně vydají.

  4. četl jsem výborné, můžu jen doporučit všem kteří se zajímají nejen o to jak věci vypadají, ale jaké opravdu jsou.

Komentáře nejsou povoleny.