Skutečně to existuje. Vyšel Návrat za 49 korun, chystají se X-Meni od Whedona (AKTUALIZACE)

GALERIE > Nečekán, nezván, nepropagován, objevil se na českém trhu vydavatel Hachette Fascicoli (spadá pod francouzský kolos Hachette), který chce tuzemské čtenáře seznámit se základními kameny moderního Marvelu a občas zaskočit do minulosti.

V edici Ultimátní komiksový komplet, kterou najdete v trafikách po celé České republice, již vyšel Spider-Man: Návrat, se čtrnáctidenními rozestupy budou následovat Astonishing X-Men: Nadaní, Iron Man: Extremis a Avengers: Rozpad.

AKTUALIZACE 14. září: S tím „po celé České republice“ to zatím není tak horké.

Zásadní Whedon

Návrat a Extremis už český překlad mají, ale další dva tituly jsou novinkami. Především Astonishing X-Men jsou težký kalibr, od roku 2004 je kreslil John Cassaday a psal Joss Whedon (Firefly, Buffy), který letos u fanoušků ztvrdil titul popkulturního boha coby režisér Avengers nebo spoluautor hororového hitu Cabin in the Woods. Astonishing X-Men v podstatě u Marvelu nakalibrovali, jak mají vypadat moderní superhrdinské příběhy klasického střihu, tedy bez příměsi kriminálky nebo thrilleru (viz omnibusy Daredevila a Kapitána Ameriky).

Pod Avengers: Rozpad se ukrývá crossover, kterým Brian Michael Bendis a David Finch načali dlouhou linii blockbusterových událostí jako House of M, Civil War nebo Dark Reign.

Složte si současný Marvel

Ultimátní komiksový komplet je českou mutací edice The Official Marvel Graphic Novel Collection, která od loňského roku vychází ve Velké Británii nebo v Jihoafrické republice. Na Wikipedii najdete kompletní seznam 60 příběhů. Pokud vyjdou i v češtině, způsobí malou revoluci pro fanoušky, kteří si udělají velmi dobrý přehled o současném mainstreamu od Marvelu, aniž by se museli pídit v zahraničních obchodech nebo na ilegálních sítích.

Svazky mají jednotnou úpravu, tvrdé desky a hlavně velmi příznivou cenu. Návrat se rozjíždí na 49 korunách, Astonishing X-Men si přisadí na 99,-. Obsahují vždy jednu příběhovou linii jako klasické sebrané soubory, které známe od Crwe nebo BB/artu. Ale to všechno už stejně víte, protože jste neodolali přiloženým fotkám, že…

Foto © 2012 Martin Čuřík

32 komentářů u „Skutečně to existuje. Vyšel Návrat za 49 korun, chystají se X-Meni od Whedona (AKTUALIZACE)“

  1. jenom prosba, kdyby někdo věděl kde je to v Plzni, tak se nestiťte a rozhlašte to, teda hlavně mě

  2. Prosím o typy buď z Prahy, olomouce či Vsetína. Díky moc

  3. kdyby věděl někdo o místě v Českých Budějovicích, tak budu neskonale vděčný

  4. Dá se tohle koupit v trafikách co jsou součástí marketů? koupil si to už někdo?

  5. Nějaký tip kde sehnat v Ostravě, Frýdku Místku nebo Kopřivnici? Díky.

  6. To vypadá dost zajímavě, škoda, že vydavatel nemá stránky. Mám v tom trochu chaos – chápu to dobře, že např. ten Návrat je komplet šesti sešitů a stojí 49,-? Nebo je to jen první sešit? A kde se to dá sehnat v Praze? ;)

  7. Vypadá to vážně dobře,jestli někdo tuší kde to sehnat v Jihlavě nebo v okolí,dejte vědět,budu vděčný :D

  8. No jestli správně čtu na obrázcích, Spiderman 49,- X-men 99,- a postupně to zřejmě poroste, viz odkaz výše…

  9. Tak už mi došla trpělivost. Dnes jsem v Praze opět navštívil 3 velmi dobře zásobené velké trafiky a opět bez úspěchu.

  10. Obešel jsem několik trafik v Praze na Florenci a taky nic. No prvního dubna není tak jedině že by to byl hoax. Jestli to někdo někde opravdu koupil, dejte prosím vědět.

  11. Kdekoliv v Praze by mi to vyhovovalo, pro tento komix si rad dojedu. :)

  12. Obvykle nesnasim prudice,ale musim rict,ze me teda tahle „bota“ od Komiksaria trochu zamrzela. Kdybyste text alespon trochu preformulovali a pridali hned na zacatku neco ve smyslu „udajne vyslo po cele CR“, nemusel by clovek zbytecne obrazet trafiky a verit slepe clanku.
    A stejne tomu nerozumim. Jakto,ze jste nevedeli o „testovani“ hned? Chapal jsem to tak,ze tlumocite nejakou tiskovou zpravu vydavatele,ktery vam poslal echo.

  13. Red:
    1) Samozřejmě mě mrzí, že někteří čtenáři pátrali zbytečně stejně jako já.
    2) To je velmi milá a naprosto naivní představa, že nám chodí ke všemu tiskové zprávy. Bylo by hezké, kdybychom se v tiskových zprávách, informacích od autorů atd. koupali jak Strýček Skrblík ve zlaťácích, ale situace je bohužel naprosto opačná. To my se v drtivé většině případů musíme pídit a prstíčkem hrabat, abychom mohli čtenáře informovat a aby komiksové zpravodajství nechcíplo nebo neexistovalo jen na Facebooku. Aktualizaci, o které píšete a kterou jsme opět museli sami vypídit, jsme hned vydali ještě před vaším upozorněním, to mi přijde jako férový postup.
    3) Hezký víkend a užijte si další články na Komiksáriu s co nejmenším počtem bot!

  14. Myslím že cena od třetího čísla už nebude 99Kč, tak jak je to u těchto sběratelský sérií běžné. Stejně to má i zahraniční předloha. Já čekám cenu tak 199Kč, to stojí Ultimate Spiderman od Crwe a to je tenčí a nemá pevnou vazbu. Tak jen zvažte, že za sérii 60 svazků to bude dost peněz a nikdo neví jestli to u nás vyjde celé.

  15. Jak rikam, nejsem prudic – vim, ze to bylo psano v dobre vire. Proste to znelo (a hlavne vypadalo) jako „real deal“ a to, ze se z toho vyklube nejaky podivny testovani byla cara pres rozpocet:)
    Jinak k tiskovym zpravam – samozrejme, ze nejsem tak naivni, vim, ze to je porad dost casto na bazi „co nenajdes, nevis“, ale prekvapily me tu ty fotky, ktery vypadaly trochu jako „promo“ od vydavatelstvi. Ale ocividne se tedy jedna o nejakeho stastlivce z nektereho z tech „vyvolenych“ mest, jestli to chapu dobre.


    Lukáš Růžička:

    Red:
    1) Samozřejmě mě mrzí, že někteří čtenáři pátrali zbytečně stejně jako já.
    2) To je velmi milá a naprosto naivní představa, že nám chodí ke všemu tiskové zprávy. Bylo by hezké, kdybychom se v tiskových zprávách, informacích od autorů atd. koupali jak Strýček Skrblík ve zlaťácích, ale situace je bohužel naprosto opačná. To my se v drtivé většině případů musíme pídit a prstíčkem hrabat, abychom mohli čtenáře informovat a aby komiksové zpravodajství nechcíplo nebo neexistovalo jen na Facebooku. Aktualizaci, o které píšete a kterou jsme opět museli sami vypídit, jsme hned vydali ještě před vaším upozorněním, to mi přijde jako férový postup.
    3) Hezký víkend a užijte si další články na Komiksáriu s co nejmenším počtem bot!

  16. Ahoj, v Pardubicích to mají skoro v každém PNS stánku v jednom jsem se dohod aby mi je vždy dali stranou :) mám zatím všechny díly, sice to bude finanční darda, ale stojí to za to.

  17. Ahoj, nemáte někdo tušení co bude se sérií dál, proč pozastavili prodej a jestli ještě bude někdy vycházet?

  18. Klídek, psali jsme, že v tom spočívá ten testovácí režim. Čtyři tituly vydali teď, pokud to vyhodnotí dobře, rozjede se to v roce 2013.

  19. hulk je až 21. :( škoda jinak sem to bezproblému sehnal i v malém městečku :))

  20. Sehnala jsem to v trafice Relay, co bývají na nádražích ;-)
    Prý toho dostali dost :-)

  21. dá sa to zohnať aj na Slovensku, alebo ako sa k tomu môžem dostať

  22. Já to začala kupovat synovi. Snad se zadaří a budeme mít všechny díly. Bylo by to super. Jen jsem si nevšimla, jestli existuje nějaký způsob předplatného nebo doposlání chybějících dílů, kdyby nám náhodou něco uniklo…

  23. Zvířa: Na jedné z předních černých stránek najdete mezi informacemi o vydavateli i kontaktní telefonní čislo, na kterém lze doobjednat chybějící díly.

  24. Zajímavý. Jka tak čtu, tak ve velkých městech to moc nemůžete sehnat a u nás na vesnici to zase koupím jen já. Ale máme to tady naštěstí.

  25. Doctor Strange: The Oath až 56. v řadě (dle Marvel-wikipedie) :( snad tu řadu neutnou. Nebo by jej mohli posunou v ČR na přednější pozici. :-D

  26. Chtěla bych se zeptat jesli obsah věech 60 knih bude obsahovat všechno co Marvel vydal nebo to jsou jen vybrané příběhy?

  27. je to trolling….není to trolling? :)
    na druhou stranu by bylo zajímavé odhadnout do kolika podobných knížek by se kompletní vydání Marvelu vešla… odhaduji řádově na několik tisíc.

Komentáře nejsou povoleny.