Nový komiks Chrise Warea vychází online

Když Chris Ware dělal grafika studentských novin na vysoké škole, měl za úkol vyrábět infografiku ke zprávám. Časem si řekl, že nejrůznější diagramy by šly použít i k vyprávění příběhů, k doslovnému zobrazování vztahů mezi postavami i místy.

Tak zní ve zkratce zrod grafického prostředku, podle kterého na první pohled poznáte Wareovo dílo. Nejnověji se objevuje v komiksu The Last Saturday, který vychází online na zpravodajském webu The Guardian.

Z úvodního dílu není jasné, jestli se titul překládá jako Minulá sobota nebo Poslední sobota, každopádně každou sobotu bude vycházet pokračování. Příběh má vyprávět o šesti lidech z Michiganu, přičemž startovní plachta úsporně ukazuje, kde jeden z nich žil, zestárnul i kde je pochovaný.

U komiksu je uvedeno, že ho technicky zajišťuje tým Guardianu pro interaktivní obsah, takže v dalších epizodách možná dojde i na složitější triky, než je přibližování po najetí kurzorem na obrázek.

Nepíše se, kolik dílů bude The Last Saturday mít. Ware, kterého proslavil cyklus ACME Novelty Library (česky z něj vyšel Jimmy Corrigan, nejchytřejší kluk na světě) nebo krabice Building Stories, ji každopádně označuje jako novelu (novella).

1 komentář u „Nový komiks Chrise Warea vychází online“

Komentáře nejsou povoleny.