Maleev stráví s fanoušky dva dny. Podepisovat bude i novou Vránu

UKÁZKY > Příhodně před Komiksfestem vychází u nakladatelství Comics Centrum titul Vrána: Mrtvá doba, jehož kreslíř Alex Maleev bude hlavním hostem festivalu. Příznivcům bude k dispozici hned dvakrát.

Mrtvá doba z roku 1996 znamenala pro rodilého Bulhara první zakázku na americké půdě, později proslul jako netradiční kreslíř superhrdinských příběhů, z nichž je nejznámější i česky vydaný Daredevil. Maleevův projev se od té doby proměnil, co se týče struktury stránek i samotného stylu. Jeho Vrána ještě vypadá, jako kdyby ji kreslilo několik lidí.

Scenárista James O’Barr se tehdy k Vráně vrátil poprvé, nakonec s ní spojil celou kariéru až do dnešních dnů, i když scénáře přenechal jiným. Už na Mrtvé době se podílel John Wagner, známý jako spolutvůrce Soudce Dredda. Přišli s příběhem Indiána, kterého vrána přivádi do současnosti z 19. století, aby se pomstil lotrům, kteří ho i s rodinou zavraždili. Místo na koních se teď reinkarnovaní lotři prohánějí na motorkách.

Vrána i Daredevil budou jistě tématem besedy s Maleevem, která proběhne v sobotu 1. listopadu od sedmi večer na Komiksové sobotě v pražské MeetFactory. O den později od pěti čeká výtvarníka autogramiáda a debata v prodejně Comics Point v Anglické ulici.

Kompletní program Komiksfestu visí na oficiálním festivalovém webu.





2 komentáře u „Maleev stráví s fanoušky dva dny. Podepisovat bude i novou Vránu“

  1. A Maleev se jeste zucastni kresliciho battlu RAW v ramci Komiksfestu! :) … takze ho vsichni uvidime nazivo v akci!!! To bude teprve mazec!

Komentáře nejsou povoleny.