Metabaroni jsou tady. Jak vypadají, kolik stojí

UKÁZKY > FOTOGALERIE > Jeden z nejočekávanějších titulů letošního roku se blíží ke čtenářům. Sci-fi sága Kasta Metabaronů od scenáristy Alejandra Jodorowského a výtvarníka Juana Giméneze vyjde 18. listopadu v rámci edice Mistrovská díla evropského komiksu (MDEK).

K mání jsou tři verze zpracování. Tou nejluxusnější je sběratelská varianta v krabici, k zájemcům půjde 140 kusů.

Duna v komiksu

Kdyby Alejandro Jodorowsky kdysi natočil celovečerní Dunu, komiks Kasta Metabaronů by neexistoval. Jenže ambiciózní Duny, která měla být prorokem mezi filmy, se producenti zalekli. Jodorowsky a jeho storyboardista Moebius později léčili frustraci z Hollywoodu nad komiksy – na počátku 80. let stál Incal, již česky přeložený. Už v něm se objevovaly stejné panely nebo designy, které původně vznikaly pro Dunu, především se v něm ale objevila vedlejší postava posledního Metabarona.

V 90. letech pak došlo na obří prequel Kasta Metabaronů popisující historii dynastie, jejíž členové prožívají obří vesmírné bitvy a konflikty, ale hlavně osudy jako z řeckých trágedií. Sám Jodorowsky v loňském dokumentu Jodorowsky´s Dune říká, že Metabaroni jsou jeho Dunou, kterou dovedl ještě dál. Památkou na ni jsou některé scény (početí z krve místo semene) nebo převzaté návrhy kosmických lodí.

Pro čtenáře i pro barony

Všech osm alb série vydává nakladatelství Crew v překladu Richarda Podaného v jednom svazku čítajícím 552 stran. Všechny tři varianty budou mít stejné rozměry jako ostatní díly MDEK. Brožovaná verze bude stát 999 korun. Pevná vazba v nákladu 500 kusů má potah s ražbou a přebalem, cena 1599 korun.

První limitovaná edice od Crwe bude existovat ve 150 číslovaných exemplářích, z toho čísla jedna až deset si nechává redakce. Čtyřicet kousků budou distribuovat specializované prodejny (Arkham, Brloh, Comics City, Comics Point, Komiksový krám, Krakatit, Kupkomiks, Minotaur, Na konci vesmíru). 98 kusů půjde od úterý předobjednávat na adrese obchod.crew.cz. Kusy s čísly 42 a 100 se budou speciálně dražit na webu Crwe.

Limitovaná verze nebude mít větší formát, ale bude ukrytá v krabici s potiskem. Úprava vychází z existující francouzské verze. Název a rámeček na obálce budou zvýrazněné stříbrnou fólií, jména autorů vypíchne přímá barva a vnitřek rámečku překryje parciální lak. Tato verze bude obsahovat certifikát pravosti podepsaný Petrem Litošem a Jiřím Pavlovským z nakladatelství Crew, stát bude 2299 korun.

FOTO/REPRO: Nakladatelství Crew

Potisk na krabici

Obálka brože i pevné vazby

Maketa krabice a knihy v pevné vazbě


Petr Litoš podepisuje certifikáty

Ukázky z komiksu










11 komentářů u „Metabaroni jsou tady. Jak vypadají, kolik stojí“

  1. Podle obrázku 15 a 16 to vypadá na veselé čtení!:)

  2. Tak jak to vidíte teď po vydání? Já ji mám odedneška domam, stále vdechuji tu vůni nového komiksu a očima hltám ty fantastické kresby a nemohu se od knihy odtrhnout. Jednoznačně pecka!

  3. Zrovna to čtu a je znát, že si pan Podaný překlad užíval. I stříbrný nápis na vázané edici se povedl. Jedinou pihou na kráse je ten zmenšený formát, s tím už se ale bohužel nedá nic dělat. Každopádně největší komiksová událost tohoto roku.

  4. Beru to samozřejmě ve srovnání s francouzským originálem, i obyčejná A4 by byla super. Ale je mi jasné, že v rámci MDEKu už se formát ani u budoucích knih měnit nebude. Taky by se to odrazilo na ceně.

  5. Mam dotaz, tu neuveritelne odpornou typografii na obalce vymyslela nejaka ceska hlava nebo je to takhle spatne udelany uz v originale? … vypada to vazne silene, ja tomu nemuzu uverit ze tohle nekdo udela v roce 2014 :((( … navic na tak drahy a nadherny knize …

  6. No, pora dto vypada lip nez to co predvadi ceska „dilna“ … je to smutny :(

Komentáře nejsou povoleny.