Vlámský Sugar není cukru kostkou, ale pouhou kočkou

sugar_uvod

UKÁZKY > Z několika titulů, které právě dodal Meander na trh, jsem vybral ukázku z knihy Sugar vlámského autora Serge Baekena. Kniha zaujme nejen svým velkým formátem (241 x 318 mm), ale hlavně svou čtyřiadvacetiokénkovou mřížkou, do které je komiks vsazen. A že jsou ta okénka plná kočičáků, kočkanů a jim podobných bytostí pro vás bude určující, zda dáte knize palec nahoru nebo dolů.

Nakladatelská anotace: Svět se prý dělí na dva typy lidí. Ty, kteří mají rádi psy, a ty, kteří milují kočky. Vlámský autor Serge Baeken bezpochyby spadá do druhé kategorie. 

Na osmdesáti stranách vypráví autobiografický hravý příběh o svém životě s kočkami. Tim, Jeff, Maya, Rikki, to jsou jména jen několika z  nich. Jako ústřední hrdinku svého komiksu si ovšem Baeken zvolil černou kočku Sugar, která ho životem doprovázela po celých osmnáct let. V propojené síti černobílých oken sleduje její každodenní svět. Sugar běhá, hraje si nebo chytá mouchy, zatímco se v  pozadí odehrává až na výjimky poklidný rodinný život.

sugar_obalka_thumb

sugar1_thumb

sugar2_thumb

sugar3_thumb

sugar4_thumb

sugar5_thumb

sugar6_thumb