Vlk Albert

Kreslíř a scénárista Guido Silvestri (své komiksy podepisuje pod pseudonymem Silver) debutoval sérií Lupo Alberto již ve svých devatenácti letech, přesně řečeno roku 1973 na stránkách nultého čísla časopisu Undercomics. Tento první pokus nevzbudil valný zájem u čtenářů, nicméně Silver se nevzdal a se svým modrým vlkem prorazil hned následujícího roku v únorovém čísle komiksového týdeníku Corriere dei Ragazzi. Série si postupně nacházela své čtenáře, a tak se již od května 1985 drží úspěšně na trhu a pravidelně vychází stejnojmenný měsíčník. O současné oblibě Vlka Alberta svědčí skutečnost, že podle něj vznikla počítačová hra, animovaný televizní seriál i divadelní muzikál.
Série s humorem a nadsázkou líčí život na McKenzieho farmě. Hlavní její postavou je pochopitelně vlk Albert, který se neobratně dvoří slepici Martě a je bez milosti odháněn hlídacím psem jménem Mosè. V komiksu vystupují i další zvířecí obyvatelé farmy, mezi nimiž vyniká krtek Enrico, vrabčice Silvietta a intelektuálně zacílený vepř Alcide.
Od roku 1988 Albertovy příhody kreslí Bruno Cannuciari a Giacomo Michelon a píší je známí italští scénáristé, například Piero Lusso, Francesco Artibani, Andrea Castellan, Tito Faraci a Moreno Burattini. Nicméně Silver byl čestným hostem letošního osmého římského komiksového festivalu Romics, který se konal od 2. do 5. října v tamním veletržním areálu Nuova Fiera di Roma.

lupo_alberto.jpg