Arzach se vrací

Čtyři (němé) epizody ze života nelítostného pteroválečníka Arzacha, které se poprvé objevily roku 1975 v prvních čtyřech číslech časopisu Métal Hurlant, znamenaly v řadách komiksových fanoušků pravou senzaci. Moëbius své příznivce ohromoval i v následujícíh letech; stačí připomenout jeho proslulé série Hermetická garáž, Incal nebo cyklus o planetě Edena. K tomuto poslednímu cyklu se váže i další Moëbiusův pokus vytvořit němý (a přitom plně srozumitelný) příběh, který vyústil do dvou epizod série Opraváři (ve franc. originálu Réparateurs).
Dnes se Moëbius pokouší podruhé vstoupit do stejné řeky. Pařížský hotel Le Placide pořádá pravidelná setkání s umělci. Na posledním takovém setkání, které se konalo ve středu 19. listopadu 2008, prohlásil Moëbius, že na rok 2009 připravuje jeho nakladatelství Stardom/Moebius production vydání nových Arzachových dobrodružství. „Už mám nakreslených čtyřicet stránek“, prohlásil světoznámý autor a dodal, že připravované pokračování tentokrát nebude němé, ale bude obsahovat bubliny. Pokud jde o styl, prozradil, že to „bude Blueberry smíšený s Heroic Fantasy“.

moebiusarzachnight.jpg

2 komentáře u „Arzach se vrací“

  1. Návrat k Hermetické garáži i Arzachovi? Nevím, nevím, jestli nám už Moebius nestárne.

  2. Předchozí příspěvek jsem já nenapsal, jedná se zřejmě o další práci našeho (ne)přítele Stronga. Takže poprosím o rychlé smazání :)

Komentáře nejsou povoleny.