Odpočívej v pokoji, Maxxi (2007 – 2010)

Další booky série Maxx už si Češi musí sehnat v angličtině, tohle je obálka posledního.

Úspěšné komiksy většinou (dokonce i u nás) vychází s vyšším kvaltem, než je jeden svazek během čtyř let. Zpráva o konci české mutace komiksu Maxx není ani moc překvapivá. Spíš se čekalo, kdy Netopejr odpojí fialového hrdinu od přístrojů a sdělí to pozůstalým čtenářům.

„Tahle série asi byla na české čtenáře moc divná, takže asi se v ní pokračovat nebude,“ napsal na webu spřáteleného nakladatelství Crew Jiří Pavlovský.

Netopejří Comicsové legendy a vertigovské řady Mýty a Lucifer budou pokračovat. Pokud by dále vycházely stejným tempem, dočkáme se konce jedenáctidílného Lucifera možná v roce 2026 a Mýty doženeme na aktuální úroveň (třináctý svazek) v roce 2020.

12 komentářů u „Odpočívej v pokoji, Maxxi (2007 – 2010)“

  1. Inu, už není o čem se rozhodovat. Po dokončení ročníku sladká šestidílná odměna v angličtině.

  2. Comicsové legendy taky vyšly naposledy před rokem. Přitom je to černobílý na zpracování nenáročný komiks…

  3. Tohle se spíš ale ptejte Petříka… já to psal na Crew čistě jako můj názor. Rozhodně bych to neprezentoval jako oficiální fakt. I když Karlovi pomáháme shánět komiksy, tak do jeho plánů nevidíme. A co se týče legend, tak tam vím, že se to zaseklo na Conanovi, kdy se asi rok už snažíme pro Karla vytáhnout z majitelů práv obálku a oni buď mlčí, nebo pošlou něco, co by se nedalo použít ani jako ilustrace na internet.  

  4. To je nepříjmné, že se celý rok čeká  na obálku. Ale comicsové legendy není jen Conan. Místo něj by mohl Netopejr vydat další X-meny, Wolverina či Spider-mana…. :-(

  5. 14-ti dílný? Jsem myslel, že Lucifer je 11-ti dílný? No aspoň, že se bude pokračovat ve vydávání, když už to tak trvá, Mýty jsem už odepsal, tak to mě potěšilo, a taxnad se ještě nějakého čísla dočkám!!

  6. Kapis: Samozřejmě máte pravdu, byl to překlep, ale ten rok posledního dílu jsem počítal podle 11 svazků, takže výsledek je stejný.:) Ale já na matiku nikdy moc nebyl…

  7. Sneci rychlost vydavani Lucifera me vazne mrzi… mozna jeste vice nez konec Maxxe. Idealni by bylo, kdyby si Lucifera zase vzala pod sva kridla Crew a jeste lepe BBart.

    No nic, nezbyva nez koupit pekne v anglictine:).

  8. LR: jo, rokama to sedělo a datum 2026 je opravdu děsivé.

    DEG: Já nechtít v angličtině!!

    Mně by stačil jeden book ročně a jsem spokojený

  9. Hm, ten kdo umí po polski, může přesedlat na polštinu.
    V Polsku už je k mání Lucifer 8., to samé platí i o Fables, Americký upír, Loveless, Eternals, Dark Tower, Hellblazer… Já si kupuji Temnou věž a Snění, ale většinou evr. komiksy. Člověk nemusí tolik „přeřadit“ jako u angliny.

  10. Gmork: no po polski umím docela dobře, ale asi přece jenom počkám;-) Mám to rád jednotné a chcu to v češtině…taxnad to děcka nebudou mít pak přečtené dřív než já :-D

Komentáře nejsou povoleny.