Guibert prozradil, jak Alan válčil v dětství

UKÁZKY > V září loňského roku vydalo francouzské nakladatelství L’Association komiksové album L’Enfance d’Alan (Alanovo dětství), které podle vzpomínek Alana Ingrama Copea nakreslil Emmanuel Guibert. Zatímco komiks Alanova válka (celou trilogii vydal česky Meander) vyprávěl o zážitcích z druhé světové války, Guibertova novinka seznamuje čtenáře s událostmi Alanova života od jeho narození v roce 1925 po smrt jeho matky roku 1936.

Dozvíme se tedy, jak prožil prvních 11 let života v lůně středostavovské rodiny, která se usadila v Jižní Kalifornii. Několik kapitol komiksu se věnuje i Alanovým prarodičům. Autor odhaluje, jak matčina smrt zasáhla Alana i jeho rodinu a jak se pak všichni vyrovnávali s velkou hospodářskou krizí.

Guibert si nahrával a zaznamenával Alanovy vzpomínky od jejich náhodného setkání roku 1990 po Alanův skon v roce 1999. Podle svých slov si dodnes rád zavzpomíná na večery, které s Alanem trávil na zahradě svého domu na francouzském ostrově Ré. Komiks L’Enfance d’Alan obdržel v letošním roce velkou cenu kritiky ACBD (Asociace komiksových kritiků a komiksových žurnalistů).

Mise en page 1

alanovo_detstvi_uk1

alanovo_detstvi_uk2

1 komentář u „Guibert prozradil, jak Alan válčil v dětství“

  1. Prosím, prosím (Meander?), česky, jo? Stejně jako Alanovu válku, jejíž jsem hrdým vlastníkem stejně jako fotky před Generálem Shermanem, jako titulní hrdina :-). Díky předem – zatím neznámému- nakladateli/vydavatel. I ten Amazon to má zatím pouze ve FR, což „nevladzem“…

Komentáře nejsou povoleny.