ZÁPISNÍK: Zpátky do škamen

zap_uvod

Pan učitel Stan Lee vám dneska vysvětlí, proč nevyhazovat staré fanziny a snad i naznačí, že kdyby psal Sandmana on, tak už ho má napsaného aspoň třikrát. Jen se k němu nezapomeňte zapsat.

Zkoumejte superhrdiny se Stanem Lee
Nejrůznější distanční, internetem zprostředkovávané formy studia nabírají v posledních letech na intenzitě i oblibě. Národní muzeum americké historie, spadající pod elitní Smithonův institut (Smithsonian), teď obrátilo svou pozornost i k superhrdinskému žánru a začalo nabízet specializovaný pětitýdenní kurz The Rise of Superheroes and Their Impact On Pop Culture. V rozsáhlém týmu přednášejících specialistů se kromě oborových odborníků a muzejních badatelů skví i jména Stana Lee či Michaela Uslana, executive producera Nolanovy batmanovské filmové série. Budete-li chtít po skončení kurzu získat verifikovaný certifikát o absolutoriu (podmíněný dostatečným plněním zadávaných úkolů), připravte si 50 dolarů, pokud však po tomto listinném stvrzení vaší superhrdinské aprobace nedychtíte, nabízí systém možnost zapsat se jako prostý návštěvník: poté neplatíte nic, máte však přístup ke všem studijním materiálům, aktivitám, i diskusním fórům, a můžete se nechat i přezkoušet. Pokud vše náležitě splníte, nabízí vám i tato varianta možnost aspirovat na získání (odlišného, tzv. „honor code“) zápočtu. Začátek kurzu je naplánován na 5. května, týdně si máte vyhradit hodinu až dvě, a zapisovat se můžete na adrese: www.edx.org/course/rise-superheroes-impact-pop-culture-smithsonianx-popx1-1x. Sejdeme se v online škamnách? (Pavel Kořínek)


Nedávno jsem se tady zmiňoval o jednom aukčním katalogu comixů – a tady je volně ke stažení starší vydání katalogu komiksových fanzinů. Jeho autor Robin Dale připravil nové a doplněné vydání, které vyšlo na přelomu loňského a letošního roku, a to starší vydání z roku 2011 dal na svých stránkách volně k dispozici: www.amdalemedia.com/dfg2011.php – takže nic nebrání tomu, aby někdo u nás začal komiksové fanziny sbírat… (Michal Jareš)

dales


Pán snů má času dost
Rozjetí sandmanovského předkračování Overture bylo jistě událostí podzimu roku 2013, nicméně plán vydat šest sešitů v dvouměsíčním rytmu vzal rychle za své. Nicméně na sérii Gaiman s Williamsem III. stále pracují a právě dosáhli dvou třetin plánované produkce. Pokochejte se zatím dosavadními obálkami a trpěliví se už můžou začít těšit, my ostatní to pusťme z hlavy. (Martin Přibyl)

so1_thumb

so2_thumb

so3_thumb

so4_thumb

5 komentářů u „ZÁPISNÍK: Zpátky do škamen“

  1. A nevite kvuli cemu neni Sandman Overture jeste hotovy? Kvuli kresbe nebo scenar? A sesitu bude 6 nebo vic nevite nekdo? Doufam ze pristi rok se dockame cesky alspon to cekani zkrati Sandman Dream hunters.

  2. I když je J. H. Williams III. docela louda, tak mám pocit, že tím kdo nestíhá je Neil Gaiman. Příští rok se dočkáme maximálně souhrnného vydání v angličtině. V s českým vydáním bych ještě moc nedoufal.

  3. To Pavlovsky: A vy muzete zacit s prekladem kdyz vyjdou vsechny sesity a nebo az to vyjde souborne ?

Komentáře nejsou povoleny.