Spadněte po hlavě do ukázek z Incalu. První Moebius vyjde česky už v dubnu

Nakladatelství Crew dokončuje českou verzi slavného evropského majstrštyku Incal, který u nás zároveň uvede žijící legendu Jeana Girauda alias Moebia. Klenot osmdesátých let původně vycházel v šesti albech a představoval velký třesk pro budoucí vesmír, do něhož situoval své příběhy scenárista Alejandro Jodorowsky (Metabaroni).

Crew v dubnu vydá celou sérii v jednom svazku (stejně to bylo s Výpravou za ptákem času), bude mít přes 300 stran. Půjde o necenzurovanou verzi s původním koloringem. Pro zaryté fandy a sběratele se připravuje 500 kusů v pevné vazbě za 949 korun (předobjednat půjdou přes pražské obchody Seqoy a Krakatit), brož stojí 689 a najdete ji v policích malých knihkupců i ve vitrínách těch větších.

O Incalu určitě padne ještě spousta slov a úhozů, dnes pro vás máme exkluzivní ukázky z českého vydání, a Richard Podaný přiblíží, jak si užil překlad.

„Překlad Incalu jsem si užil i „užil“. Bez uvozovek jsem si ho užil proto, že to je gejzír fantastických nápadů (neopsaných i opsaných) – a já, marná sláva, jsem scifista ze staré školy, formovaný v éře před boomem fantasy. Takže Pelissa, jakkoli výborná, pro mě byla jen předkrm před tímhle veledílem. A s uvozovkami jsme si to užili všichni, od redakce přes sazbu až ke mně, protože Francouzi jsou s odpuštěním bordeláři a při těch několika historických změnách formátu, vazby a hlavně koloringu tam nasekali spoustu nepříjemných odlišností. Takže se to muselo pracně komparovat z různých vydání, několik lidí to několikrát četlo, ale přesto jsme ještě i při umtadvacáté korektuře nacházeli problémy s drobnými kousky textu, zakomponovanými do obrazu, o které jsme nechtěli čtenářstvo ošidit.“

České vydání mělo mít žlutý okraj, nakonec však vyjde modrá verze

9 komentářů u „Spadněte po hlavě do ukázek z Incalu. První Moebius vyjde česky už v dubnu“

  1. Dámy a pánové, tak to tedy budou hody a opravdové vizuální orgie. Jak já se těším :-)

  2. Už pre uverejnením ukážok som si bol istý, že Incal kúpim. Teraz sa už, celý spotený, nemôžem dočkať. Vyzerá to fakt mňamózne!!!

  3. Teď se jen modlit, aby to uměli připravit pro tisk. Zdá se mi, že např. nápis „Incal Světla“ hraje všemi barvami, tj. v rastru jsou zřejmě všechny barevné pláty. Pro kontury a písmo dost nebezpečné. V tiskárně dochází často k posunu barevných plátů a výsledky bývají tragické, viz Laika od BBartu. Zrovna u Moebia, který si na ostrých konturách zakládá, by to byl průšvih jako hrom.

  4. Polygraph: nebojte, to je tím náhledem. Pro klid duše DTP manželů Tejnických vyřízlo inkriminovaný růžek z ostrých podkladů, možno shlédnout <a href=“http://www.crew.cz/incal.pdf“>ZDE</a>

Komentáře nejsou povoleny.