Dívka jménem Patience vyjde v září česky

patience_uvod

Někdy mají věci zajímavou souhru. Nejprve mi dorazila do mailu recenze nejnovějšího grafického románu Daniela Clowese Patience, aby mi vzápětí došlo oznámení, že dotyčný román vyjde brzy v češtině. Vydavatelem se stane mladistvé nakladatelství Trystero, pro které bude nový Clowes druhým titulem po Autobusu Paula Kirchnera. Od fenomenálního Clowese tu zatím vyšla akorát jeho raná práce Jako sametová rukavice odlitá ze železa plus jedna povídka v Komiksfest!u 2008, a to, že se dočkáme jeho díla posledního, patrně nikdo nečekal, protože se jedná o knihu čítající 180 plnobarevných stran. Těch se vám dostane v září pod názvem Dívka jménem Patience za 699 korun českých. V blízké době se těšte na recenzi originálního vydání od Adama Laláka.

Nakladatelská anotace: Patience a Jack čekají, až se zabarví těhotenský test. Dvě čárky – miminko je tedy na cestě. Radost se mísí s úzkostí a strachem, zda jsou na rodičovství vůbec připraveni. Netuší ale, že jejich životy brzy naberou naprosto nečekaný směr a změní se v existenciální horor, v němž se vraždí i cestuje časem. Přežije tuto psychedelickou odyseu alespoň jeden z nich?

Dívka jménem Patience je propracovaným komiksovým románem, v němž se stírá hranice mezi realitou, fantazií a šílenstvím. Mnohovrstevnaté vyprávění se odehrává na několika časových rovinách a v polohách, které jsou nejen vizuálně extravagantní, ale také nečekaně emocionální. Dívka jménem Patience je se svými 180 stranami autorovým doposud největším a nejambicióznějším dílem, na kterém pracoval celých pět let.

PATIENCE-obal_thumb

PATIENCE-1_thumb

PATIENCE-2_thumb

PATIENCE-3_thumb

PATIENCE-4_thumb

3 komentáře u „Dívka jménem Patience vyjde v září česky“

  1. Jen více Clowese… Dosud nevydaný Ghost World je zatím největší dluh, který čeští nakladatelé zapomněli společnosti splatit :-)

Komentáře nejsou povoleny.